İOKBS bursluluk sınav sonuçları itirazı nasıl, nereden yapılır? İtiraz başvuru ücreti ne kadar?

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. 3 Eylül'de yapılan ve bir milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı 2023 İOKBS sonucunda 100 bin öğrenci burs hakkı kazandı. Kazanamayan öğrenciler, bursluluk sınav sonuçları itirazı nasıl yapılır merak ediyor. Peki, bursluk sınav sonuçlarına itiraz başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Abone ol

Binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen 2023 İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bir milyonun üzerinde başvuru yapılan bursluluk sınavı sonucunda 100 bin öğrenci burs kazandı. Peki, bursluluk sınav sonuçlarına itiraz nasıl, nereden yapılır? İtiraz başvuru ücreti ne kadar?

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

İOKBS bursluluk sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Bursluluk sınav sonucunu öğrenmek için TC kimlik numarası, doğum tarihi ve sayfada verilen güvenlik kodunu girilmesi gerekiyor. 

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BURSLULUK SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Bursluluk sınav sonuçlarına itiraz, sınav sonuçlarının açıklanmasında itibaren beş gün içerisinde yapılması gerekiyor. Sınav sonuçlarına itirazlar, ÖDSGM resmî internet sayfasında (http://odsgm.meb.gov.tr) yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecek.

Bursluluk sınav sonuçlarına itirazlar; 22 Eylül 2023 saat 12.00'dan 27 Eylül 2023 saat 23.59'a kadar yapılması gerekiyor.

ADIM ADIM E-İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Adayın(öğrencinin) T.C Kimlik numarası ve seri no bilgileri ile sisteme giriş yapılır. Başvurular adayın TC Kimlik numarası ile yapılmalıdır. TC Kimlik numarası ile TC Kimlik Seri numarası sisteme doğru girilmelidir. Yabancı uyruklu adaylar seri no kısmına baba isimlerini yazarak giriş yapabilirler. Başvuru yapılan TC Kimlik numarasının itiraz edilen sınava girip girmediği kontrol edilmektedir.

Kılavuzda belirtilen itiraz ücreti var ise kılavuzda belirtilen bankalara adayın TC kimlik numarası bilgisi ile yatırılır. Sınav itiraz ücreti yatırılırken adayın TC Kimlik numarası ile işlem yapılmalıdır. Sınav itiraz ücretinin alınıp alınmayacağı ilgili sınavın kılavuzunda belirtilmektedir. Sınav itiraz ücreti anlaşmalı bankalara yatırılacağı gibi https://odeme.meb.gov.tr adresinden de yatırılabilir.

İtiraz edilecek sınav veya grup tarama uygulaması seçilerek gerekli alanlar eksiksiz doldurulur.

Eklenecek belge var ise belirtilen boyut ve uzantılara uygun hale getirilip eklenir. Eklenecek belge 5 MB'den az pdf, doc, docx, jpeg boyut ve uzantılara uygun hale getirilip eklenmesi gerekiyor.

İTİRAZ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

İtiraz başvuru ücreti 30 TL'dir. yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, Kurumsal Tahsilât Programı aracılığıyla bu ücretin verilen süre içinde ödenmesi gerekiyor. 

Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıfı geçemeyecek Eğitim Bakan ilk kez açıkladı: Okullarda öğretmen seçimi otomatik olacak Eğitim Görevde yükselme sınav sonuçları açıklandı Eğitim Deprem bölgesindeki üniversiteler için flaş karar Gündem