BİLSEM itiraz ekranı: Kayıtları hangi tarihlerde yapılacak?

BİLSEM değerlendirme sonuçları açıklandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrenciler belli oldu. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman başlıyor? BİLSEM sonuçları itirazı nasıl, nereden yapılır?

Abone ol

Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler, MEB tarafından açıklandı. Uzun bir değerlendirme süreci sonunda kayıt hakkı kazananlar, BİLSEM kayıt tarihlerini merak ediyor. Sonuçlara göre kazanamayanlar ise itiraz başvuru hakkında detayları araştırıyor. Peki, BİLSEM kayıtları hangi tarihlerde yapılacak? BİLSEM itirazları nasıl yapılır?

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 14-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecek.

Öğrencinin kayıt bölgesindeki BİLSEM listesi için tıklayınız

BİLSEM SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 07-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacak. İtirazlar, e-itiraz ekranı üzerinden yapılacak. 14-18 Ağustos tarihlerinde yapılan itirazlar değerlendirilecek.

BİLSEM İTİRAZ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS soru cevapları yayımlandı! Sonuçlar ne zaman belli olacak? Eğitim Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Eğitim MEB açıkladı! LGS yerleştirme esas 2. nakil sonuçları açıklandı! Eğitim Üniversiteler ne zaman açılıyor? Eğitim