Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? 2023/1. dönem Çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Bekçilik yazılı sınav tarihi merak ediliyor. 2023 1. dönem bekçilik başvurusu yapan ve ön sağlık kontrolü ile fiziki yeterlilik sınavını geçen adaylar, yazılı sınava girebilecek. Peki, bekçilik yazılı sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Bekçilik sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

Abone ol

Bekçi adayları, Ankara'da yapılacak yazılı sınav tarihini bekliyor. Adaylar, ön başvurularını yapmış ve sonrasında ön sağlık kontrolünden geçtikten sonra fiziki yeterlilik sınavına girmişti. Bu aşamaları geçenler, son olarak bekçilik yazılı sınavına girecek. Peki, 2023/1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

Ankara'da yapılacak bekçilik yazılı sınav giriş belgesi 22 Eylül 2023 tarihinde yayımlanacak.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Bekçilik yazılı sınavı giriş belgesi, 22 Eylül 2023 tarihinden meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Sınav giriş belgesi, e-devlet şifresi ve kimlik doğrulama uygulaması ile alınabilecek.

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NASIL OLACAK?

Bekçilik yazılı sınavında adaylara, 100 adet soru sorulacak. Bu soruları yanıtlaması için 120 dakika süre verilecek. Sorular beş şıklı olacak ve dört yanlış bir doğruyu götürecek.

Başarı puanı hesaplamasında [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak. 50 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

BEKÇİLİK YAZILI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarı 02.10.2023 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ve https://www.pa.edu.tr adreslerinden yayımlanacak.

Sınav sonuç bilgileri 23.10.2023 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

YKS ek tercih ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? Eğitim Açık liseye geçiş şartları belli oldu Eğitim YLSY bursu nedir, başvuru şartları nedir, burs miktarı ne kadar? Eğitim MEB tarih verdi: 2023-2024 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim