Bakü Türk Anadolu Lisesi Mezunları İki Ülkenin Kardeşliğine Hizmet Edecek

Bakü Türk Anadolu Lisesi, 2023 mezunlarıyla Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

Abone ol

Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Yılmaz, okulun eğitim hedefleri ve mezunlarının katkıları üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim ve Müfredat

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak eğitim verdiklerini belirtti. "Okulumuzda Türkiye müfredatının yanı sıra Azerbaycan Dili ve Edebiyatı, coğrafya ve tarih dersleri de yer alıyor" dedi. Okulda toplam 72 sınıf bulunduğunu ve ikili eğitim sistemi uyguladıklarını vurgulayan Yılmaz, "Güçlü eğitim kadromuz ile öğrencilerimizi başarıya taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başarı Oranı ve Mezunlar

Yılmaz, "Okulumuzun üniversiteye yerleştirme oranı %100. 2022-2023 eğitim yılında mezunlarımızdan 139'u üniversiteye yerleşti. Bu yıl mezun olan 165 öğrencimizin de en prestijli üniversitelere yerleşeceklerine inanıyorum" dedi.

Öğrenim Avantajları

Ayrıca, Bakü Türk Anadolu Lisesi mezunlarının Türkiye'deki devlet üniversitelerinde harç ödemediğini belirten Yılmaz, "Bu nedenle Azerbaycan'da en çok tercih edilen okul konumundayız. Mezunlarımız, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve iki ülkenin kardeşliğine katkı verecekler" diye ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KPSS önlisans sonuçları açıklandı Eğitim Bakan Tekin'den Eğitimde Yeni İşbirlikleri Mesajı Gündem ÖSYM açıkladı! YKS ek tercih sonuçları belli oldu Eğitim Milli Eğitim Bakanı: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza verdik Eğitim