Ara tatil uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? Kasım ara tatili ne zaman bitiyor?

Ara tatil uzatıldı şeklinde yapılan haberler, öğrenciler ve velilerin kafasını karıştırdı. Milyonlarca öğrenci, 10 Kasım Cuma günü ara tatile girmişti. Kasım ara tatili, bir hafta sürüyor. Sosyal medyada dolaşan ara tatil uzatıldı şeklindeki paylaşımlar yalanlandı. Peki, ara tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılıyor?

Abone ol

Öğrenciler, ilk ara tatilin keyfini çıkarmaya devam ediyor. Kasım ara tatil, 10 Kasım Cuma günü başlamıştı. Bir hafta sürecek ara tatil için bazı siteler, ara tatil uzatıldı şeklinde haberler yaptı. Kafa karıştıran haberler sonrasında konuya dair açıklama yapıldı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Ara tatil ne zaman bitiyor? İşte MEB tatil takvimi...

ARA TATİL UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2023-2024 eğitim öğretim yılında birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Fakat bazı sitelerde iki hafta sonunun eklenmesi ile tatilin 9 güne çıkarıldığı şeklinde haberler yapıldı. Yani kasım ara tatili uzatılmadı. Öğrenciler, 20 Kasım Pazartesi günü ders başı yapacak. 

YARIYIL TATİLİ (SÖMESTR TATİLİ) NE ZAMAN?

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre sömestr tatili, 19 Ocak 2024 Cuma -5 Şubat 2024 Pazartesi tarihleri arasında olacak.

NİSAN ARA TATİLİ NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Bakan Tekin'den öğretmenlere ikramiye açıklaması Gündem Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı! Peki ne zaman hesaplara yatacak? Eğitim Bakan Bak açıkladı: GSB KYK burs sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim KYK burs sonuçları açıklandı Eğitim