AÖF kayıt yenileme ne zaman?

AÖF kayıt yenileme tarihi merak ediliyor. Açık Öğretim Fakültesi'nde kayıt yenileme işlemleri kayıdın devam edebilmesi için gerekli bir işlemdir. Kayıt yenileme ile alttan veya üstten ders seçilir, böylece sınava gireceği dersler belirleniyor. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman? AÖF bahar dönemi kayıt yenileme tarihi nedir? İşte detaylar...

Abone ol

AÖF öğrencileri, iki hafta önce final sınavına girdi. Anadolu Üniversitesi tarafından güz dönemi dönem sonu sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler şimdi AÖF kayıt yenileme ne zaman merak ediyor. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte adım adım AÖF kayıt yenileme işlemleri...

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi 2022-2023 akademik takvime göre bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 13-24 Şubat 2023 tarihinden yapılacak.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile ilgili kayıt yenileme tarihleri içinde yapılır. Ders seçimi ilgili kayıt yenileme tarihinin son günü saat 22:00’de sona eriyor.

Kayıt yenileme işlemleri; Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşir. Ders seçimi yaptıktan sonra ödeme bilgileri çıkacak. Ödeme yapıldıktan sonra kayıt yenileme işlemi kontrol edilmelidir.

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri için 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçilebilir.

DERS EKLE-SİL SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:
• Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısına e-Devlet şifresi veya
Öğrenci şifresiyle girmeniz gerekecektir.
• İkinci aşamada Ders Ekle-Sil İşlemleri butonundan ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.
• Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir.
Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçiminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzayacak mı? Eğitim İçişleri Bakanlığı'ndan ikinci yarı yıl genelgesi Eğitim Özel okul sözleşmesine konulan madde şaşkına çevirdi Eğitim MEB'den yakın takip: Kapatmaya varan cezalar uygulanacak Eğitim