AÖF bahar dönemi sınavları online mı olacak?

Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi kayıt yenileme başladı. Deprem nedeniyle üniversitelerde bahar dönemi açılışı bir süre ertelenmişti. Alınan karar ile dersler Nisan ayına kadar online olarak yapılacak. Peki, AÖF kayıt yenileme nasıl, ne zamana kadar yapılır? AÖF sınavları online mı olacak? İşte AÖF kayıt yenileme ekranı ve sınav tarihleri...

Abone ol

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi kayıt yenileme ekranı 13 Şubat tarihinde açıldı. Kahramanmaraş depremi ile bir süre ertelenen AÖF kayıt yenileme 2 Mart'a kadar yapılabilecek. AÖF öğrencileri, 45 kredi ve 10 dersi aşmayacak şekilde ders seçebilecek. Peki, AÖF kayıt yenileme nasıl, nereden yapılır? AÖF bahar dönemi sınav tarihleri nedir? İşte 2023 AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme ekranı...

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NEDİR?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında yapılabilecek.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Üniversitelerde eğitim ile ilgili son olarak YÖK tarafından açıklama geldi. 20 Şubat Pazartesi günü başlayacak eğitimin online olacağı açıklandı. Nisan ayı başında yapılacak yeni toplantı ile şartlar gözden geçirilecek ve duruma göre yüz yüze ya da hibrit eğitim değerlendirilmeye alınacak. Yapılan açıklamada sınavların ne şekilde olacağı belirtilmedi. 

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF kayıt yenilemede toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçilebilecek.

Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile yapılacaktır.

AÖF kayıt yenileme için ilk olarak ders seçimi yapılması gerekiyor. Ders seçimi yapıldıktan sonra ödenmesi gereken ücret belli olacak. Bu ücreti, banka veya kredi kartınızla yönlendirilen sayfadan anından ödeyebilirsiniz. Ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilirsiniz.

Ödeme yapılmadan kayıt yenileme işlemi tamamlanmış olmuyor. Ödeme yaptıktan sonra kayıt yenileme işleminin olup olmadığını aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Bilgi kontrol etmeniz gerekir.

2023 AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15-16 Nisan 2023
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27-28 Mayıs 2023
Yaz Okulu Sınavı: 19 Ağustos 2023

Mahmut Özer'den öğrenci nakillerine ilişkin açıklama Eğitim İstanbul Valiliği'nden 93 okula tahliye kararı Gündem 1 Mart'a kadar hangi iller tatil? Eğitim Üniversiteler açılacak mı, uzaktan eğitim olacak mı YÖK açıkladı! Eğitim