ALES başvuru süresi doldu mu? 2024-ALES/2 geç başvuru ne zaman, nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvuruları 3 Haziran'dan başlamıştı. Yüksek lisans girişte istenilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yılda üç kez düzenleniyor. ALES 2 başvuruları bugün sona eriyor. Başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru günü belirlendi. Peki, ALES 2 geç başvuru günü ne zaman, nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Abone ol

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES başvurusunda son gün. 3 Haziran'da başlayan ALES 2 başvurusu bugün bitiyor. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenir. Peki, ALES 2 geç başvuru günü ne zaman, geç başvuru ücreti ne kadar? 

ALES GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

 ALES 2 için normal başvuru tarihleri 3-12 Haziran 2024. Bu tarihleri kaçıranlar için geç başvuru günü 26 Haziran olarak açıklandı.

ALES BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yapabilir. Başvurular, 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak.

ALES 2 başvuru için tıklayınız

ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 ALES-2 başvuru ücreti 490TL. Geç başvuru ücreti ise yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor. Yani geç başvuru ücreti, 735 T. 

ALES 2 NE ZAMAN?

ALES, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde istenilen bir sınavdır. ÖSYM tarafından yılda üç kere düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının ikincisi 28 Temmuz 2024'te yapılacak.

ALES BAŞVURU KILAVUZU

E-YDS 2024/9 (İngilizce) başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Eğitim AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman başlıyor? AÖF yaz okulu kayıt nasıl yapılır? Eğitim MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ seçim aşaması ne zaman başlıyor? Eğitim Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları belli oldu! Eğitim