ALES 2 sınav giriş belgesi yayımlandı: 2024-ALES/2 sınavı ne zaman, sınav giriş yeri nasıl, nereden öğrenilir?

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) sınav giriş belgesi yayımlandı. Akademik kariyerine lisansüstü eğitimle devam etmek isteyenler, ALES 2 sınavı ne zaman, sınav giriş yeri nasıl öğrenilir merak ediyor. İşte detaylar...

Abone ol

2024-ALES/2 sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından yayımlandı. 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na girecek adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, AİS giriş ile sınav giriş yerlerini öğrenebiliyor. Peki, ALES 2 sınavı ne zaman yapılacak?

ALES SINAV GİRİŞ YERİ NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR? 

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden  edinebilecek.

ALES 2 sınav giriş belgesi için tıklayınız

ALES 2 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2), 28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, nakil tarihleri nedir? Eğitim ÖSYM MEB'in sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı Eğitim AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? Açık Lise sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Eğitim KPSS ortaöğretim başvuru nasıl yapılır, kimler yapabilir, başvuru ücreti ne kadar? Eğitim