ALES 2 ne zaman? 2024-ALES/2 başvuruları başladı mı? ALES başvuru nasıl yapılır?

ALES 2 başvuruları başladı. Sözel ve sayısal ellişer sorudan oluşan ALES sınavı için adaylar başvurularını ÖSYM AİS giriş ile yapabiliyor. Peki, ALES 2 başvuru ücreti ne kadar? ALES son başvuru tarihi nedir? İşte ALES başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı...

Abone ol

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) başvuru ekranı açıldı. Lisansüstü eğitimi almak isteyenler adaylar, ÖSYM tarafından belirtilen süre içinde başvurularını AİS giriş ile yapabilecek. Adaylar, ALES başvuru tarihleri nedir, başvuru ücreti ne kadar merak ediyor. Peki, ALES 2 ne zaman yapılacak?

ALES 2 NE ZAMAN?

ALES, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde istenilen bir sınavdır. ÖSYM tarafından yılda üç kere düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının ikincisi 28 Temmuz 2024'te yapılacak.

ALES BAŞVURU KILAVUZU

ALES BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yapabilir. Başvurular, 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak.

ALES 2 başvuru için tıklayınız

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 ALES-2 başvuru ücreti 490TL. Başvuru ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan e-işlemlerde bulunan "ödemeler" kısmından yapabilirsiniz.

LGS sonuçları ne zaman belli olacak? MEB 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? Eğitim Sınav giriş yerinizi öğrendiniz mi? 2024 YKS sınavı ne zaman, saat kaçta? Eğitim Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Eğitim LGS merkezi sınavı yarın yapılacak Eğitim