Adana'da okullar ne zaman açılacak?

Adana'da okullar ne zaman açılacak merak ediliyor. Deprem bölgesindeki okulların açılış tarihini Bakan Mahmut Özer tarafından açıklanmıştı. Adana'nın içinde olduğu dört ilde 1 Mart'ta okulların açılacağı belirtilmişti. Adana'da okulların açılışı tarihi ertelendi. Peki, Adana'da okullar ne zamana kadar tatil?

Abone ol

Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde okulların açılışı bir süreliğine ertelenmiş ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üç farklı açılış tarihini açıklamıştı. Fakat daha önce 1 Mart'ta okulların açılacağı Adana'da yapılan incelemeler sonrasında ileri bir tarihe ertelendi. Peki, Adana'da okullar ne zaman açılacak, okullar ne zamana kadar tatil? İşte Adana'da okulların açılacağı tarih...

ADANA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Daha önce Adana'da 1 Mart'ta eğitim ve öğretime başlanacağını açıkladıklarını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu başlangıç tarihini, yeni verilere göre 13 Mart tarihine ertelemiş bulunuyoruz. Yani 13 Mart tarihinde yeni verilere göre tekrar kararları güncelleyerek, inşallah, durumu tekrar kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Deprem bölgesindeki okullar için Bakan Özer, üç kategoriye ayırdıklarını söyledi ve "Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlıyoruz. İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor. Bu illerimizde eğitim, öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzatıyoruz. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar vermiş olduğumuz uzatmayı, eğitim öğretimine ertelemeyi 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz." dedi.

Son dakika! Bakan Özer: Adana'da eğitim öğretimi 13 Mart'a erteliyoruz Gündem Bekçilik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim Yer değişikliği yapabilecekler Gündem Nisan ara tatili olacak mı, ne zaman? Eğitim