24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini yapanları onurlandırmak için kutlanıyor. Pek çok ülkede UNESCO tarafından belirlenen Öğretmenler Günü 5 Kasım'da kutlanırken ülkemizde 24 Kasım'da kutlanmaktadır. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? 24 Kasım resmi tatil mi? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor?

Abone ol

Öğretmenler Günü tarihi yaklaşıyor. Öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü için şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı. Öğretmenlerini bir günlüğüne dahi olsa sevindirmek ve onurlandırmak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak? 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? Öğretmenler Günü neden 24 Kasım'da kutlanıyor, ne zaman, nasıl ortaya çıktı?

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

24 Kasım Öğretmenler Günü, resmi tatiller arasında yer almıyor. Yani o gün, okullar açık olacak, kamu kurum kuruluşları normal çalışma düzeninde olacak. 24 Kasım Öğretmenler Günü, cuma gününe denk geliyor?

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Öğretmenler Günü, UNESCO tavsiyesiyle her yıl 5 Ekim günü kutlanıyor. Ülkemizde ise 24 Kasım'da kutlanıyor olması, Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu gün olması nedeniyledir. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı Gündem ALES 3 sınav soru cevapları yayımlandı? 2023-ALES/3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim Gözler MEB'te! Uzman öğretmenlik sınavı soru cevapları ne zaman yayımlanacak? Eğitim Sömestr tatili ne zaman? 2. ara tatili Nisan ayının kaçında? Eğitim