2023 YKS başvuru tarihi ne zaman?

2023 YKS tarihi merak ediliyor. ÖSYM sınav takvimi, seçim nedeniyle güncelleme için geri çekilmişti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem ile birçok sınav ertelenmişti. Her yıl Haziran ayında yapılan YKS tarihi yaklaştıkça adaylar, üniversite sınavı tarihi açıklaması için ÖSYM'den açıklama bekliyor. Peki, 2023 YKS başvuru tarihi ve üniversite sınavı ne zaman?

Abone ol

Yüksek Öğretim Sınavı (YKS) 2023 yani üniversite sınavı ne zaman yapılacak merak ediliyor. ÖSYM sınav takvimi 2023, yapılacak seçim nedeniyle güncellenmeye alındı. Deprem felaketi nedeniyle birçok sınav tarihi de ertelendi. Normal zamanda Nisan'da başvurular başlar, Haziran'da da YKS yapılırdı. Peki, 2023 YKS ne zaman? YKS başvuru tarihi belli oldu mu?

YKS BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

YKS başvuru tarihi, ÖSYM sınav takvimi güncellemeye alınmadan önce 9 Şubat - 6 Mart 2023 olarak açıklanmıştı. Sınav takvimi, seçim ile çakışmaması için geri çekilmişti. Seçim takviminin açıklanması sonrasında 2023 YKS başvuru tarihinin belli olması bekleniyor.

YKS ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimi geri çekilmeden YKS sınav tarihi 17-18 Haziran'da yapılacaktı. Üniversite sınavı 2023 tarihi henüz açıklanmadı.

AÖF sınavları online mı olacak? Eğitim Ulusal staj programı nedir, kimler başvurabilir? Eğitim Depremzede öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretini devlet karşılayacak Gündem ÖSYM e-YDS sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır? Eğitim