15 tatilden sonra okullar ne zaman açılıyor?

Yarı yıl tatili ile milyonlarca öğrenci sömestr tatiline girdi. 20 Ocak Cuma günü başlayan yarı yıl tatili, 15 gün sürecek. Öğrenciler, 15 tatilin keyfini çıkarıyor. Tatil sonrasında ikinci dönem ile eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek. Peki, 15 tatilden sonra okullar ne zaman açılacak? 2. dönem ne zaman başlıyor? Okulların açılmasına kaç gün kaldı? İşte MEB 2. dönem eğitim öğretim takvimi...

Abone ol

İlköğretim ve ortaöğretimdeki 19 milyona yakın öğrenci, 20 Ocak Cuma günü tatile girdi. İlk haftası neredeyse bitmek üzere olan yarı yıl tatilinde öğrenciler, dinlenerek eğlenerek geçiriyor. Tatilin bir ay olacağı şeklinde iddialar, okullar ne zaman açılacak sorgulamasını artırdı. Fakat MEB bu iddiaları yalandı. Peki, 15 tatilin bitmesine ne kadar kaldı? Okullar ne zaman açılacak, 2. dönem ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

15 TATİLDEN SONRA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Sömestr yani yarı yıl tatili, 20 Ocak Cuma günü başladı. MEB eğitim öğretim takvimine göre 15 tatil, 23 Ocak - 3 Şubat olarak gözüküyor. Takvime göre okullar 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

SÖMESTR TATİLİ 1 AY OLACAK MI?

Sosyal medyada hızla yayılan bir iddiaya göre sömestr tatili, 15 günden bir aya uzatılacaktı. Fakat MEB, gelen sorular üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı "Bazı internet Haber sitelerinde yer alan ve yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. “ şeklinde açıklama yaptı.

İKİNCİ DÖNEM EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

Okullarda ikinci dönem 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlıyor. İkinci ara tatil, 17-20 Nisan'da yapılacak. Ramazan Bayramı ise 20, 21, 22 ve 23 Nisan 2023 tarihlerinde olup 3,5 gündür.

Bayram sonrasında 24 Nisan'da okullar açılacak. İkinci dönemin bittiği ve yaz tatilinin başladığı tarih ise 16 Haziran 2023.

E-YDS sınavı saat kaçta başlayacak? Eğitim E-YDS sınava giriş belgesi yayımlandı! Eğitim Okullar ne zaman açılacak? Eğitim KPSS branş bazında sıralama nasıl bakılır? Eğitim