Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Navarin açıklarında meydana gelen tekne faciasından kurtulan Fardi ve Muhammed'in kavuşma anları izleyenleri duygulandırdı

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Navarin açıklarında meydana gelen tekne faciasında hayatını kaybeden 79 düzensiz göçmen için ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilirken, kurtarılan göçmenler Kalamata Limanı'na götürüldü. Kazadan kurtulan Suriyeli Fardi'nin, öldüğünü düşündüğü kardeşi Muhammed ile limanda kavuştukları o duygusal anlar izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Abone ol

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Navarin açıklarında batan balıkçı teknesinde hayatını kaybeden 79 düzensiz göçmen için 3 gün ulusal yas ilan edildi. Kurtarılan 100'den fazla göçmen ise Kalamata Limanı'na götürüldü.

Yunan Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikolaos Aleksiu, Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT'ye teknede kaç kişinin bulunduğuna dair kesin bir sayı vermenin şu an için mümkün olmadığını belirterek, teknenin aşırı yüklü olduğunun tespit edildiğini söylemişti.

Göçmenlerin bulunduğu tekne

TEKNE NEDEN BATTI?

Tekne ambarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu öğrenilirken, Akdeniz'in en derin noktalarından birinde meydana gelen olayın, teknedeki insanların tek bir noktada toplanmasından dolayı olabileceği açıklandı.

Fardi ve Muhammed'in kavuşma anı

KAVUŞMA ANI İZLEYENLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞDU

Tekne faciasından sonra kurtarılan Fardi isimli Suriyeli mülteci ile aynı teknede olan ve öldüğünü düşündüğü küçük kardeşi Muhammed'in Kalamata Limanı'ndaki kavuşma anları Yunan televizyonlarında dakika dakika yayınlandı.

İki kardeşin o duygusal anlarını izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı

Putin'den Batı'ya gözdağı: Sizi de vururuz Dünya NATO Genel Sekreteri'nden önemli açıklama Dünya Trump, sözünü tutmadı Dünya Sahilde köpekbalığı paniği! Canlarını zor kurtardılar Dünya