Yunanistan'da orman yangınlarının ardından sel felaketi yaşandı

Yunanistan, felaket üstüne felaket yaşıyor. Komşu ülke, yakın zamanda yaşanan orman yangınlarının ardından bu kez de sel felaketi ile uğraşıyor. Ani su baskınlarının yaşandığı ülkede can kaybı olduğu da belirtildi.

Abone ol

Yunanistan'da etkisini gösteren sağanak yağış sonrası sel felaketi yaşandı. Özellikle Volos, Larisa ve Selanik şehirlerinde etkili olan sağanak, can kaybına da sebep oldu.

HAYATINI KAYBETTİ

Yunanistan devlet televizyonu ERT'in haberine göre, Volos'ta hayvanlarını kurtarmaya çalışan 70 yaşındaki çiftçi, heyelanda yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybetti.

BULUNAMADI

Sel sularına kapılan 42 yaşındaki bir kişi de arama kurtarma ekipleri tarafından aranıyor. Bölgede selden kaynaklı onlarca ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Sivil koruma birimleri, cep telefonlarına ilettiği mesajda, bölge sakinlerinin mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi.

Yunanistan Meteoroloji Dairesi verilerine göre, "Daniel" olarak adlandırılan olumsuz hava koşulları bu hafta ülke genelinde etkili olacak. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias geçen hafta meteoroloji dairesinin uyarıları doğrultusunda bütün belediyelerin sel ve ani su baskınlarına karşı tedbirli olmalarını istemişti.

Macron şaşırtmadı: İslam karşıtı abaya yasağını savundu Dünya AB'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret Dünya Bakan Fidan Yunan mevkidaşı ile birlikte açıklamalarda bulundu Gündem Dünya basını bu zirveyi konuşuyor Dünya