Yunanis'tan KAAN'ı manşetlerine taşıdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumları gözden kaçmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün tanıttığı beşinci nesil yerli savaş uçağı KAAN Yunan medyasında ses getirdi. Haberlerde KAAN isminin nereden geldiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarzına dikkat çekildi. Aynı zamanda Erdoğan'ın "Türkiye artık karada, denizde, denizaltında, havada ve uzayda, her alanda var" cümlesi aktarıldı.

Abone ol

Türkiye savunma sanayi alanındaki hamleleriyle son zamanların parlayan yıldızı haline geldi. Dün sahneye çıkan yerli savaş uçağı KAAN komşu Yunanistan'da da ilgi topladı. Yunan Skai televizyonu 'Erdoğan, beşinci nesil Türk savaş uçağını tanıttı- Kokpite tırmandı ve ismini verdi: KAAN' başlığıyla haberi okuyucularına sundu.

TARZINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa yer veren televizyon, Türk liderin pilot ceketi giyip taktığı güneş gözlüğüyle havalı göründüğü yorumunu yaptı.

Milli muharip uçak KAAN'ın seçim öncesi bir etkinlikte tanıtıldığını aktaran Skai, beşinci nesil yeni jetin F-16'ların yerini alacağını bildirdi.

'TÜRKİYE ARTIK KARADA, DENİZDE, DENİZALTINDA, HAVADA VE UZAYDA, HER ALANDA VAR'
Televizyon ayrıca, Erdoğan'ın 'Türkiye artık karada, denizde, denizaltında, havada ve uzayda, her alanda var' cümlesini haberinde kullandı.

Yeni savaş uçağının TAI tarafından geliştirildiğini ve Türkiye'nin söz konusu teknolojiye dünyadaki sahip beşinci ülke olduğunu kaydeden Skai, projenin 2016 yılında duyurulduğunu hatırlattı.

Yunan Ta Nea gazetesi ise, 'Daha fazla silah sözü verdi-Erdoğan Türk beşinci nesil jetini tanıttı' başlığını tercih etti. Geçtiğimiz haftalarda savaş gemisi ve uydu tanıtan Erdoğan'ın Pazartesi günü pilot ceketi giydiğini vurgulayan Ta Nea, hemen ardından Twitter'daki profil fotoğrafını da değiştirdiğini okurlarına aktardı.

Ankara'nın tanıttığı beşinci nesil savaş uçağının isminin Türk hükümdarlarından geldiğini ve anlamının 'Han' olduğu bilgisini veren gazete, jetin testlerinin birkaç yıl içinde tamamlanacağını ve Türk Ordu'sunun kullanımına gireceğini yazdı.

Ta Nea'nın haberinde ayrıca Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin 'Adı KAAN, kılıcı keskin olsun' Twitter mesajı da yer buldu.

KAAN YUNANİSTAN'DA İLK HABER ERDOĞAN'IN PİLOT CEKETİNE DİKKAT
Atina yönetiminin KAAN'ın halen kullanılan F-16 savaş uçaklarının yerini alacak olmasına dikkat etmesini isteyen Ta Nea, yeni Türk jetinin 1.8 Mach hıza ulaşabildiğini aktardı.

Ethnos gazetesi ise 'Ve adı KAAN-Türkiye'nin ürettiği yerli savaş uçağı' başlıklı haberinde Ankara'daki büyük tanıtımda Erdoğan'ın Batı'ya sert çıktığı yorumunu yaptı.

Habere göre, ismi kral ya da hükümdar anlamına gelen muharip savaş uçağı KAAN'ın tanıtımıyla Türk havacılık tarihi açısından tarihi günlerden biri daha yaşandı. Ethnos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden 'suyun karşı tarafındakiler' diyerek Yunanistan'a da göndermede bulunduğunu kaydedip aynı zamanda konuşmasında Kıbrıs harekatına da atıfta bulunduğunu yazdı.

ABD'de kum fırtınası: Çok sayıda ölü var Dünya İşe bisikletle gidenler para alacak Dünya Aç öğrenci sanat eserini yedi Dünya Kılıçdaroğlu'nun projesindeki Özmenler kimdir? Gündem