Yunan Çipras'tan dikkat çeken Türkiye itirafı! Bir vida bile koymamamız olamaz

Yunanistan'IN ana muhalefet partisi lideri Aleksis Çipras, Başbakan Kiryakos Miçotakis'i eleştirdi. Türkiye'nin savunma sanayideki millileşme programına dikkat çeken Çipras, "Türkiye'nin programlarının yüzde 60'ı kendi milli sanayisinde olurken, bizim Yunan savunma sanayine bir vida bile koymamamız olamaz." diyerek flaş bir itirafta bulundu.

Abone ol

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki yasak haklarını ihlal eden Yunanistan'da ana muhalefet partisi lideri Aleksis Çipras'ın Miçotakis hükümeti hakkındaki sözleri gündem oldu.

FLAŞ TÜRKİYE İTİRAFI!
Çipras, Türkiye'nin milli savunma sanayisindeki ilerlemeye dikkati çekerek, Yunanistan'ın silahlanma programlarını, ülke savunma sanayisine katkıda bulunmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

SYRIZA'nın iktidara gelmesi halinde, silahlanma için Yeni Demokrasi iktidarında imzalanmış anlaşmaları uygulayacaklarını ancak bu anlaşmalar kapsamında Yunan savunma sanayisine katkı getirecek çalışmalar talep edeceklerini belirten Çipras, "Türkiye'nin, (silahlanma) programlarının yüzde 60'ı kendi milli sanayisinde olurken bizim Yunan savunma sanayine bir vida bile koymamamız olamaz." diye konuştu.

Yunan Çözümü Partisi Lideri Kiryakos Velopulos, Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlıkların bir Avrupa sorunu olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, "Yalnızdık, yalnızız ve yalnız olacağız." ifadelerini kullandı.

Mera 25 Partisi Lideri Yanis Varufakis ise Türkiye ile sorunlar için ikili müzakerelerdense, deniz yetki alanlarının belirlenmesine yönelik bölgesel bir konferans düzenlenmesini önerdi.

The Economist'ten Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek! Dünya İsrail basınından Erdoğan hakkında flaş analiz! Gündem Gazze, İsrail'e karşılık veriyor: 469 roket saldırısı Dünya Türk savunma sanayisini örnek gösterdi Dünya