Yunan basını KTTC'yi hedef aldı

Dünya basını BM'nin Pile Yiğitler Yolu Projesi'ni engelleme girişimi ile çalkalanırken, Türkiye'den de art arda tepkiler geldi. Yaşananları çarpıtan Yunan basını, CNN Yunanistan'da yeni bir skandala imza attı. Yunanlar, "Çelik, Kıbrıslı Türkleri saldırmaya davet ediyor" başlıklı haberlerinde okurlarını KKTC'ye ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e karşı kışkırttı.

Abone ol

BM'nin Pile Yiğitler Yolu Projesi'ni engelleme girişimi dünya basınında yerini koruyor.

Türk tarafı ile BM arasında gerginliğe neden olan olaya ilişkin Türkiye'den de art arda tepkiler gelirken Yunan basını yaşananları çarpıtıp manşetten okurlarına sundu.

Yunan basını, BM'yi kınayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarını çarpıtarak manşetten verdi.

Yunan basınının skandal haberi

Çelik'in "Bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne desteğimiz tamdır. Son gelişmeleri yakından takip ediyoruz" ifadelerini çarpıtan Yunan basını, haberinde 'Çelik, Kıbrıslı Türkleri saldırmaya davet ediyor: BM barış gücü kabul edilemez' başlığını kullandı.

Haberde 'Çelik, Kıbrıs Türklerinin saldırısından sonra kışkırtıcı bir şekilde, Kıbrıs'taki BM barışı koruma misyonunu kabul edilemez olarak nitelendirdi' denildi.

İpsala Sınır Kapısı'nı yeniden hizmete açıldı Gündem KKTC'de yol projesi tansiyonu! Ersin Tatar: Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok Dünya Ukrayna'ya F-16 desteği Dünya Kıbrıs Türkleri BM Barış Gücü askerlerini püskürttü Dünya