Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in uçağı düştü Putin'in o sözleri gündem oldu: Affedilmeyen tek şey ihanettir

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in içerisinde yolcu olarak bulunduğu uçağın düştüğü açıklandı. Prigojin'in içinde bulunduğu uçağın düşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önce söylediği "Affedilmeyen tek şey ihanettir" sözleri tekrar gündeme oturdu.

Abone ol

Rus haber ajansı TASS, Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in içerisinde yolcu olarak bulunduğu uçağın düştüğünü açıkladı.

Saint Petersburg-Moskova seferini yapan özel uçak Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Uçak içerisinde bulunan 10 kişinin öldüğü belirtilirken, Wagner lideri Prigojin'in de yolcu listesinde olduğu bildirildi.

PUTIN'İN O SÖZLERİ TEKRAR GÜNDEM OLDU

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir röportajında yaptığı açıklamalar, Wagner'in röportajı sonrası yeniden gündeme geldi.

Putin, bir gazetecinin "Affetmek mümkün müdür?" sorusuna, "Evet ama her şeyi değil." cevabını veriyor.

Gazeteci bu kez "Affedilemeyen nedir?" diyerek karşılık veriyor. Putin'in cevabı net; "İhanet"

İSYAN SONRASI LAĞVEDİLMİŞTİ

Prigojin'in kurucusu olduğu Wagner, Moskova yönetimine karşı başlattığı başarısız isyan sonrası lağvedilmişti.

Yevgeni Prigojin, isyandan aylar sonra ilk kez görüntülü paylaşım yayınlamıştı.

Prigojin’in Afrika’da olduğu belirtilirken, Wagner liderinin kıtada savaş çanlarının çaldığı bir dönemde ortaya çıkması dikkat çekti. Fransa karşıtı isimlerin Nijer’de gerçekleştirdiği darbe sonrası Batı tarafından desteklenen ECOWAS üyesi ülkeler cuntayı devirmek üzere askeri operasyon hazırlıklarını hızlandırmıştı. Buna karşılık Wagner grubunun faaliyet yürüttüğü Mali ve Burkina Faso, Nijer’e savaş uçakları göndererek olası bir askeri müdahaleye karşı safları sıklaştırmıştı. Prigojin’in, kıtada Rus bloku ile Batı bloku arasındaki gerilimin pik yaptığı dönemde yaptığı paylaşım, Wagner’in de bölgede hazırlık içinde olduğu yorumuna neden oldu.

KAZANIN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Afrika'da bulunduğu değerlendirilen Prigojin "Biz Afrika'dayız. Rusya'nın buradaki gücünü artırmaya çalışıyoruz." demişti. Kazanın bu açıklamadan sonra gelmesi dikkat çekti.

Wagner liderinin uçağı düştü Dünya Putin: Savaşa son vermek istiyoruz Dünya Alman vatandaşı olmak artık daha kolay! Dünya Fransa'nın eski lideri yeni kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yer verdi Siyaset