UNICEF duyurdu! Gazze'de çocuklar temiz suya ulaşmakta zorluk yaşıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in saldırılarını sıkılaştırdığı Gazze'de çocukların temiz suyun yüzde 90'ına erişim sağlayamadığını bildirdi. Yoğun yağışların ardından kolera ve kronik ishal gibi suyla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasından dolayı endişelerin arttı.

Abone ol
  • UNICEF, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de çocukların temiz suyun yüzde 90'ına erişim sağlayamadığını bildirdi.
  • Açıklamada, Gazze'de temiz suyun yüzde 90'ına ulaşamayan çocukların, her gün sadece 1,5 ila 2 litre suya erişebildiği belirtildi.
  • İnsani yardım standartlarına göre, acil durumlarda temel ihtiyaçları karşılamak için gereken asgari su miktarının günlük 15 litre olduğuna, sadece hayatta kalmak için günde en az 3 litre suya ihtiyaç duyulduğuna işaret edildi.
  • Yoğun yağışların ardından kolera ve kronik ishal gibi suyla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasından dolayı endişelerin arttığı vurgulandı.
Netanyahu: Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz Dünya Kuveyt'in yeni emiri yemin ederek resmen görevine başladı Dünya Türkiye ve Irak'tan terör örgütü PKK'nın bölgeden temizlenmesi için iş birliği Dünya İsrail medyası soykırımcı Netanyahu'nun planını paylaştı! Gazze'deki katliamın ardında ne var? Dünya