Ukrayna'da binlerce bebeğe Bayraktar adı verildi

Savaşın devam ettiği Ukrayna'da 2022 yılında doğan bebekler için yapılan "sıra dışı ve popüler bebek isimleri" araştırtırmasından Bayraktar ismi çıktı. Savaşın sembollerinden biri haline gelen Türk SİHA'ları Bayraktar TB2'ler ailelere isim konusunda ilham kaynağı oldu.

Abone ol

Ukrayna ordusunun Ruslara karşı mücadelesinde en etkili savaş araçlarından biri olan Bayraktar TB2'ler, bebek sahibi olan aileler için ayrı bir yere sahip.

Ukraynalılar bebeklerine, adeta direnişin sembolü haline gelen Bayraktar'ın ismini vermeye başladı.

"BAYRAKTAR'I TANIYIP SEVDİLER"
Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi ve KTMM Medya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gayana Yüksel, Ukrayna'da çocuklara Bayraktar isminin verildiğini, insanların o denli sevip o denli tanıdığını aktardı.

SIRA DIŞI İSİMLER
2022 yılında, sadece Ukrayna’nın Vinnitsya bölgesinde 10 bin 84 çocuk doğdu. Ebeveynlerin bebeklerine verdikleri sıra dışı ve popüler isimler kamuoyuyla paylaşıldı. Ebeveynlerin çocukları için seçtikleri sıra dışı isimler arasında en sık görülenler şunlar:

Erkekler: Jan Javelin, Artur Bayraktar, Bayraktar, Habib, Sultan, İskender.

Kızlar: Adelina Javelina, Aysel, Athena, Lolita.

İsveç'te PKK'dan alçak provokasyon Dünya İsveç geri adım attı Dünya 'Sahte doktor' skandalı: 6 yıldır muayenehane işletiyor Dünya Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Suriye'yi görüştü Dünya