Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'den ABD milletvekillerine: Hayırseverlik değil geleceğe yatırım yapıyorsunuz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, ABD ziyareti esnasında milletvekillerine "Paranız hayırseverlik değil. Küresel güvenlik ve demokrasiye yaptığımız ve en sorumlu şekilde ele aldığımız bir yatırımdır" dedi. Mali yardımın kritik şekilde önemli olduğunu dile getiren Zelenskiy, Rusya'ya karşı savaş alanında kazanmak için bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Abone ol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'li milletvekillerine ülkesine Rusya'ya karşı verdiği mücadelede verdikleri mali destek için teşekkür etti. Kongre toplantısında tarihi konuşmasını gerçekleştiren Zelenskiy, Ukrayna'nın fonları sorumlu bir şekilde kullanacağına dair güvence verdi.

"HAYIRSEVERLİK DEĞİL YATIRIM YAPIYORSUNUZ"
Zelenskiy, konuşması esnasında ABD'li milletvekillerine "Paranız hayırseverlik değil. Bu, küresel güvenlik ve demokrasiye yaptığımız ve en sorumlu şekilde ele aldığımız bir yatırımdır." açıklamasında bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanının bu önemli açıklamaları Oval Ofis'te Biden ile görüştükten sonra Kongre üyelerine yaptığı konuşma esnasında gerçekleşti. Pentagon'un Çarşamba günü, ABD'nin Ukrayna'ya 1,85 milyar dolarlık bir silah paketinin parçası olarak bir Patriot füze bataryası göndereceğini ve ABD'nin savaşın başlangıcından bu yana gönderdiği 21 milyar dolardan fazla askeri yardıma katkıda bulunacağını açıklamasından hemen sonra geldi.

"SAVAŞ ALANINDA KAZANMAK İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI"
Ukrayna Cumhurbaşkanı, konuşma sırasında milletvekillerine verdiği demeçte, "Mali yardım kritik derecede önemlidir ve size teşekkür etmek istiyorum, çok teşekkür ederim, hem bize sağladığınız finansal paketler hem de karar vermeye istekli olabileceğiniz finansal paketler için teşekkür ederim" dedi. Zelenskiy, hem fon hem de silah olmak üzere ABD yardımını, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı durmasına yardımcı olmak için "çok önemli" ve aynı zamanda "savaş alanında kazanmak için dönüm noktası" olarak nitelendirdi.

Arnavutluk SİHA alan 27'nci ülke oldu Dünya Esad'dan asker kaçaklarına af kararı Gündem Büyükelçiye son 72 saat Dünya Çin, Tayvan'dan vazgeçmiyor Dünya