The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden göreve başlamasını eleştirdi: Bu birçok cephede kötü bir haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de mazbatasını alıp yemin ederek göreve başlamasını haberleştiren The Economist, söz konusu haberinde yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ithamlarda bulundu. İngiliz gazetesi haberinde "Önümüzdeki beş yıl boyunca Türkiye, Avrupa ve daha geniş dünya huysuz ve otoriter bir popülistle uğraşmak zorunda kalacak. Bu birçok cephede kötü haber" ibarelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM'de mazbatasını alıp yemin ederek görevine başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Göreve Başlama Töreni dış basının gündeminde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olan yorumlarıyla bilinen İngiliz gazetesi The Economist, Erdoğan'ın göreve başlamasını konu aldığı haberinde "Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi nasıl daha az kötü haber olur?" başlığını kullanarak yine ithamlarda bulundu.

"KÖTÜ BİR HABER"
Haberinde Türkiye'deki seçimlerin "adil olmadığını" ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin gerçek olduğunu ifade eden The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesini Avrupa ve dünya için "huysuz ve otoriter bir popülistle uğraşmak zorunda kalmak" olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrardan seçilmesini "kötü bir haber" olarak yorumlayan The Economist, "Bu birçok cephede kötü bir haber: ekonomik, demokratik ve bölgesel olarak. Yine de pragmatistlerin, karanlıkta ışık huzmeleri aramak gibi bir görevleri vardır." ifadelerini kullandı.

Yeni kabine dış basında büyük ilgi gördü Gündem İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek Gündem Türk askeri Kosova'ya gidiyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Haddini bileceksin' demişti! Jeff Flake törene katılacak SEÇİM 2023