Tayvan'da seçimi Lai Ching-te kazandı... Çin'in egemenlik iddialarını reddediyordu

Bugün gözler Tayvan'daki başkanlık ve parlamento seçimlerindeydi. Seçimi Demokratik İlerleme Partisi'nin başkan adayı Lai Ching-te kazandı. Ching-te, Çin'in egemenlik iddialarını reddettiği biliniyordu.

Abone ol

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da halk, başkanlık ve parlamento seçimleri için sandık başındaydı. Başkanlık seçimini, iktidarda olan Demokratik İlerleme Partisi'nin başkan adayı Lai Ching-te kazandı. 

Tayvan'ın ana muhalefet partisi Kuomintang'ın (KMT) adayı Hou Yu-ih ise seçimde yenilgiyi kabul etti. Hou, asına yaptığı açıklamada "Destekçilerimi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm, özür dilemek istiyorum" dedi.

ÜÇÜNCÜ DÖNEM İÇİN YARIŞIYORDU...

Tayvan Merkez Seçim Komisyonu tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre, iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi 5 milyondan fazla oy alarak, 3,9 milyondan fazla oya sahip muhalefetteki KMT partisinin ve yaklaşık 3,1 milyon oya sahip Tayvan Halk Partisi'nin önünde yer aldı.

Tayvan'ın ayrı kimliğini savunan ve Çin'in egemenlik iddialarını reddeden Lai'nin Demokratik İlerleme Partisi, Tayvan'ın mevcut seçim sisteminde benzeri görülmemiş bir şekilde üçüncü dönem için yarışıyordu.

Seçim öncesinde Çin, Lai'yi defalarca tehlikeli bir ayrılıkçı olarak suçlamıştı ve defalarca yaptığı görüşme çağrılarını reddetmişti. 

Sinagog altındaki kaçak tüneller! Bir bina tahliye edildi Dünya Saldırganlar 23 kişiyi kaçırdı Dünya Gazze'de iletişim ve internet kesildi Dünya Kanada'da ilginç olay: Uçaktan düştü Dünya