Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerinde son durum! Trump'ın damadından açıklama

Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerine dair konuşan Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, "Amerikalı Yahudiler için şu an Suudi Arabistan, Kolombiya Üniversitesi kampüsünden daha emniyetli. Geçen gün oradaydım, özgürce konuşmama izin verdiler. Şu an devam eden festival kapsamındaki bir boks maçı esnasında adamın biri Filistin bayrağı açmış, Suud polisi adamı anında derdest edip tutuklamış." dedi.

Abone ol

7 Ekim tarihinde Orta Doğu'da başlayan kriz 25. gününde...

Hamas'ın başlattığı operasyona İsrail'den gelen karşılıkla birlikte bombardıman başladı. 25 gündür ağır saldırıların yaşandığı Gazze'de, hastaneler, okullar, camiler, pazarlar vuruluyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının 8 bin 525 olduğunu açıkladı. Ölenlerin 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın.

NORMALLEŞME MÜZAKERELERİ ASKIYA ALINDI

Suudi Arabistan, Gazze'de yaşanan gelişmeler nedeniyle İsrail ile normalleşme sürecini dondurdu.

Suudi hükümetine yakın bir kaynak yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas arasındaki savaşın devam ettiği bir ortamda, Riyad'ın İsrail ile olası normalleşme görüşmelerini askıya almaya karar verdiğini söyledi.

TRUMP'IN DAMADINDAN AÇIKLAMA

Resmi açıklamalar doğrultusunda durum böyle görünürken Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'in açıklamaları gündeme geldi.

Kushner, Suudi Arabistan-İsrail ilişkileri ile ilgili "Amerikalı Yahudiler için şu an Suudi Arabistan, Kolombiya Üniversitesi kampüsünden daha emniyetli. Geçen gün oradaydım, özgürce konuşmama izin verdiler. Şu an devam eden festival kapsamındaki bir boks maçı esnasında adamın biri Filistin bayrağı açmış, Suud polisi adamı anında derdest edip tutuklamış." dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 20 Ekim’de, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini belirtmiş ve "Bugün Gazze'de tanık olunan ve bedelini masum sivillerin ödediği artan şiddeti görmek bizi üzüyor" demişti.

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı Gündem Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi Dünya Arap Birliği'nden skandal 'Gazze' kararı! 11 gün sonra 'acil' toplanacaklar Dünya Gazze'ye 18 bin ton bomba atıldı Dünya