Suriye Sınır Kapısı 6 aylığına açılacak

Süriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) gönderdiği mektupla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan insani yardım taşınmasına 6 aylığına izin vereceklerini duyurdu.

Abone ol

Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir mektup göndererek Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan insani yardım taşınmasına 6 aylığına izin vereceklerini duyurdu.

Yazılı açıklamada bulunan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, mektubu aldıklarını ve incelemeye başladıklarını belirtti.

Söz konusu mektupta, Suriye yönetiminin, tüm Suriyelilerin yaşam koşulları ve ülkedeki insani durumu iyileştirmeyi ve istikrar sağlamayı amaçladığı belirtilirken, insani yardımların ulaşımını kolaylaştırmayı hedeflediği ifade edildi.

Yardımların Suriye'nin kuzeybatısında Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Suriye Kızılayı tarafından dağıtılması talebine yer verilen mektupta, Suriye yönetiminin BM ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceği kaydedilirken şu ifadeler yer aldı:

Suriye Arap Cumhuriyeti, egemen bir kararla, BM ve özel ortaklarına Babülhava sınırından Suriye hükümetiyle tam işbirliği ve koordinasyon halinde olacak şekilde ülkenin kuzeybatısında ihtiyacı olan kişilere insani yardım taşınmasına bugünden itibaren 6 ay için izin veriyor.
İsveç'ten terör örgütü PKK açıklaması! Dünya Çocuk sandılar 41 yaşında çıktı Dünya Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e linç üzerine linç! Dünya İtalya'dan AB üyeliği açıklaması geldi! Dünya