Starbucks'tan 'çocuk işçi' skandalı! ABD basını yazdı

Gazze'de soykırım yapan katil İsrail'e desteği nedeniyle boykot edilen ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın çay ve kahve tedarikini, 'zorla çocuk işçi çalıştıran' firmalardan karşıladığı ortaya çıktı. Amerikan yayın ağı NBC'de yer alan habere göre; Starbucks hakkında 'sahte reklam düzenlediği, iş gücü ihlallerine sebep olduğu ve halkı aldattığı' gerekçesiyle dava açıldı. 

Abone ol

İsrail'e desteği nedeniyle dünya genelinde boykot edilen ve yaklaşık 15 milyar dolar zarara giren ABD'li kahve zinciri Starbucks, yeni bir skandalla gündeme geldi.

AMERİKAN MEDYASI STARBUCKS'IN 'ÇOCUK İŞÇİ' SKANDALINI YAZDI

Starbucks'ın çay ve kahve tedarikini, 'zorla çocuk işçi çalıştıran' firmalardan karşıladığı ortaya çıktı. Amerikan yayın ağı NBC News'te yer alan habere göre; Starbucks hakkında 'sahte reklam düzenlediği, iş gücü ihlallerine sebep olduğu ve halkı aldattığı' gerekçesiyle dava açıldı.

SKANDAL BİLİNMESİNE RAĞMEN STARBUCKS TEDARİKE DEVAM ETTİ

Washington'da mahkemeye başvuran bir tüketici savunucu grubu, 'ciddi insan hakları ve iş gücü ihlalleri' olan ve 'zorla çocuk çalıştıran' tedarikçilerden alınan ürünlerin belgelenmesine rağmen Starbucks'ın ürün satın almaya devam ettiği yazıldı.


Davada Guatemala, Kenya ve Brezilya'daki belirli kahve ve çay çiftliklerindeki insan hakları ihlalleriyle ilgili haberlere de yer verildi.

İsmi verilmeyen bir Starbucks yöneticisinin iddialara yanıt vermekten kaçındığının vurgulandığı haberde, kurumun "Bu gibi iddiaları son derece ciddiye alıyoruz ve konuyla aktif olarak ilgileniyoruz. Açıklanan beklentileri karşılamak için iş ortaklarımızla birlikte çalışmaya kararlıyız." açıklamasını yaptığı belirtildi.


"TEDARİKÇİLERİN İSİMLERİNİ 'SUİSTİMALLERİN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN' YAYINLAMIYORLAR"

Uzmanlara göre; Starbucks'ın, Brezilya ve Guatemala da dahil olmak üzere dünya genelinde kahve üreten bölgelerde 10 'çiftçi destek merkezi' bulunuyor, ancak sertifikalı tedarikçilerin halka açık listelerini yayınlamıyor. Bu da tedarikçilerinin ne sıklıkta iş gücü suiistimallerine karıştığının izlenmesini zorlaştırıyor. 

Küresel işsizlik oranı 2024'te artacak Dünya Kremlin'den Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması Dünya Maske takma zorunluluğu getirildi! Dünya ABD'de hakime saldıran sanığın davasında karar Dünya