SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk'tan geri adım! Starlink uydularını Gazze'den çekecek mi?

ABD'li milyarder Elon Musk, İsrail-Hamas çatışmalarında Gazze'ye Starlink uyduları ile internet erişimi sunmuş, her iki devletteki yaralılar için de X'ten elde edilen gelirleri bağışlama kararı almıştı. Musk, İsrail'in baskıları sonrası internet desteği konusunda geri adım atarken bugün Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi.

Abone ol
  • SpaceX, Tesla ve X'in sahibi milyarder iş adamı Elon Musk, İsrail-Gazze savaşının 21. gününde (18 Ekim) sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıklamıştı.

MUSK'TAN GERİ ADIM

  • İsrail'in Gazze'de iletişimi keserek hayatı durma noktasına getirdiği o günlerde Musk'ın bu hamlesi dünya kamuoyunda takdirle karşılanırken Musk, bu sabah internet desteğini geri çekme konusunda İsrail'le prensipte anlaştı.

İSRAİL'DEN 'TEL AVİV'İN ONAYI OLMADAN İNTERNET SAĞLAYAMAZ' AÇIKLAMASI

  • İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İSRAİL İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN TEBRİK

  • Karhi açıklamada, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir." ifadelerini kullandı.
  • Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" işaret etti.

GAZZE ŞERİDİNE GİDEREK NETANYAHU İLE TEMASLARDA BULUNDU

  • Musk, henüz konuya ilişkin açıklama yapmazken bugün Gazze Şeridi'ne giderek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi.
  • İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu ile Musk'ın Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret ettiği belirtildi.

İSRAİL'E HERZOG VE NETANYAHU İLE GÖRÜŞMEK İÇİN GİTTİ

  • Ziyaret kapsamında İsrailli yetkililer, Musk'a Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarınca 7 Ekim'de saldırıya uğrayan beldede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.
  • ABD'li milyarder Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'e gelmişti.

X'İN REKLAM GELİRLERİNİ GAZZE VE İSRAİL'DEKİ HASTANELERE BAĞIŞLAYACAK

  • Öte yandan Musk, geçtiğimiz gün İsrail ve Gazze'deki hastaneler için elini taşın altına koyarak X'in reklam ve aboneliklerden elde edilecek tüm geliri İsrail'deki hastanelere ve Gazze'deki Kızıl Haç/Kızılay'a bağışlayacağını duyurmuştu.
Kuş gribi alarmı! 72 bin kümes hayvanı itlaf edilecek Dünya 150 yardım tırı Gazze'ye girdi! Dünya Facebook Hamas'ın görüntülerine sansür uyguladı Dünya Almanya Cumhurbaşkanı İsrail'e desteğini yineledi: İsrail ordusu kendisini savunduğu için Dünya