Son Dakika! Putin'den Prigojin'in ailesine başsağlığı: 'Yetenekli bir iş insanıydı'

Son Dakika... İki ay önce Rusya'ya karşı darbe girişiminde bulunup daha sonra geri çekilen paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin'in, düşen özel uçağında yanındaki 9 kişiyle beraber ölmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Prigojin'in ailesine başsağlığı diledi. Putin, “90’lardan beri tanıyorum, yetenekli bir iş insanıydı” dedi.

Abone ol

23 Haziran'da Rusya'ya karşı isyan başlatan ancak bir gün sonra geri adım atan paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’e ait özel jet, başkent Moskova’dan St. Petersburg kentine giderken Tver Bölgesi’nde düştü.

Kazada, 3’ü pilot toplam 10 kişi hayatını kaybetti. Uçağın yolcu listesinde Prigojin’in de bulunduğu aktarılırken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Prigojin'in öldüğünü belirtti.

FÜZEYLE DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Gündemde olan ise uçağın Rusya topraklarından fırlatılan bir füzeyle düşürüldüğüydü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Wagner kurucusu Yevgeny Prigojin

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI

Dünyayı sarsan haber sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den kritik bir hamle geldi.

Vladimir Putin, 10 kişinin öldüğü uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner'in kurucusu Prigojin'in ailesine taziye mesajı gönderdi.

Vladimir Putin mesajında şu ifadelere yer verdi:

Prigojin'i 90'lı yıllardan beri tanıyorum. Prigojin yetenekli bir iş insanıydı. Araştırmacıların açıklamalarını bekliyoruz. Bilirkişi raporu zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı.
Ukrayna askerleri Kırım'a girdi Dünya Kur'an-ı Kerim yakılması eylemiyle ilgili yeni gelişme Gündem Çıkan yangında ateş hortumu oluştu 3. Sayfa ABD ordusu 6 yıl sonra hareket etti Dünya