SON DAKİKA: Nepal'de içinde 72 kişi bulunan yolcu uçağı düştü! 

Son dakika haberleri.... Nepal'de 68'i yolcu 4'ü mürettebat olmak üzere toplam 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü. Nepal devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada bazı cesetlerin olay yerinden çıkarıldığı bildirildi. Feci kazada 68 kişi hayatını kaybetti. Ülkede ulusal yas ilan edildi.

Abone ol

Son dakika haberleri.... Nepal'de 68'i yolcu 4'ü mürettebat olmak üzere toplam 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı elverişsiz hava şartlarında Pokhara Uluslararası Havalimanı'na iniş yapmaya çalışırken düştü.

Uçağın piste düştüğü sırada alev alarak yangın çıktığı belirtildi.

Eski havaalanı ile Pokhara Uluslararası Havaalanı arasında düşen Yeti Havayolları uçağında toplam 68 yolcu ve dört mürettebat olduğu ifade edildi.

Nepal devlet televizyonu tarafından ülkenin batısındaki kaza yerinden bazı cesetlerin çıkarıldığını bildirildi.

Nepal havacılık otoritesinden bir yetkili,  68 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şirket Sözcüsü Sudarshan Bartaula, yolcular arasında 10 yabancı uyruklu kişi ile 2 bebeğin de bulunduğu bilgisini paylaştı.

Uçağın başkent Katmandu'dan Pokhara'ya gitmekte olduğu öğrenildi.

"KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"
AFP'ye konuşan Sudarshan Bartaula, "Uçakta 68 yolcu ve dört mürettebat var... Kurtarma çalışmaları sürüyor, hayatta kalan olup olmadığını şu anda bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kurtarma ekipleri ile bir grup insanın, uçağın enkazının etrafında toplandığı ve olay yerinden dumanın yükseldiği görüldü.

NEPAL BAŞBAKANI DAHAL KABİNEYİ TOPLUYOR

Kazanın ardından Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, kabineyi acil toplantıya çağırdı.

TÜRKİYE'DEN  TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Nepal'de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Nepal’de bu sabah meydana gelen uçak kazası sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve dost Nepal halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Çin'de kritik veri! 1 ayda yaklaşık 60 bin kişi hayatını kaybetti Dünya Poşetle doğalgaz taşıyorlar Dünya Türk öğrenciye NATO engeli Gündem İran'da eski diplomat idam edildi Dünya