SON DAKİKA! İsveç polisi Kur'an-ı Kerim yakılmasını izledi! Stokholm'de alçak provokasyon

Son dakika haberleri... Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını izleyen Stockholm yönetimi, bugün yeni bir provokasyona imza attı. İsveç polisi, Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verdi. AK Parti'den İsveç'teki alçaklığa tepki gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur" ifadelerine yer verdi.

Abone ol

NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te, Kurban Bayramı'nın birinci günü yeni bir provokasyon gerçekleşti.

İsveç polisi, Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verdi.

Stokholm'de Kur'an-ı Kerim yaktılar

AYNI REZALETİ DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI

NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te, Kurban Bayramı'nın birinci gününde yeni bir provokasyon kararı alındı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin asılması ve Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını izleyen İsveç hükümeti, bu kez de bir caminin önünde Müslümanların kutsal kitabının yakılmasına onay verdi.

NATO'YA GİRMEK İÇİN ONAYIMIZI ALMAK ZORUNDALAR

Stockholm yönetimi, NATO'ya girebilmek için Ankara ile yaptığı anlaşma gereği terör örgütlerine yardımı kesme sözü vermişti. Haziran 2022'deki NATO Zirvesi'nde imzalanan mutabakatın uygulanması beklenirken Ocak 2023'te ipleri koparan iki provokasyon yaşanmıştı. Şimdi ise gözler İsveç, Türkiye ve NATO yetkililerin 11-12 Temmuz'da Brüksel'de yapacağı toplantıya çevrildi.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'teki alçak provokasyona tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelik, "İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan eylemi lanetledi.

Fidan, Twitter hesabından, İsveç'te yapılan Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, "Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere, ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır." ifadesi kullanıldı.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Din ve vicdan özgürlüğünün en temel insan hakkı olduğunu vurgulayan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların kutsallarına hakaret, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez, hiçbir mahkeme kararı bu hakareti meşrulaştıramaz, bu durum hiçbir demokratik hukuk devletinde korunamaz. Lanetlenmesi gereken bir eyleme müsaade edilmesi özellikle Müslümanlar için içinde bulunduğumuz kutsal bayram günlerinde inancımıza yapılan açık saldırıdır. Özellikle NATO zirvesi öncesinde Türkiye'nin müttefiki olmak isteyen İsveç'in yetkili makamları, özgürlük kisvesi altında ülkesinde birbirini takip eden hukuksuzluklara ve provokasyonlara son vermeli, gerekli tedbirleri almalıdır."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da İsveç'teki rezalete tepki gösterdi.

Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsveç’te Kurban Bayramı’mızın ilk gününde kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan alçak eylemi lanetliyorum. Fikir ve ifade özgürlüğü kisvesi altında yapılan bu tür İslamofobik aşağılık eylemler asla kabul edilemez. Bunlara müsade eden tüm kişi ve kurumları kınıyorum!" ifadelerine yer verdi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İsveç'te yaşanan skandal olaylar hakkında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda İsveç makamlarının, İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı gününde, cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemine onay verilmesini 'alçakça bir davranış' olarak değerlendirdi.

Şentop, bu olayın bir özgürlük değil, bir provokasyonun da ötesinde açıkça bir "şiddet çağrısı" olduğunu ifade ettiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İsveç makamları, insanların kutsallarına yapılan saldırıları koruyup kollayan ve hatta pazarlayan bir ülke olarak, farklı inanç ve kültür mensupları arasında şiddeti teşvik eden bu tutumuyla insani değerlere de meydan okumaktadır. Sadece Müslümanların değil, kutsalı olan bütün insanların, İsveç makamlarının dünya barışını tehdit eden bu insanlık dışı patolojik"


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da İsveç'te yaşanan bu skandalın kışkırtıcı, aşağılayıcı bir eylem olduğunu ifade ederek bunu azmettirenleri ve bu eyleme göz yumanları şiddetle kınadığını dile getirdi.

LGBT'nin yasaklanmasını doyasıya kutladılar Dünya Sağlık sistemi çöktü otoparkta tedavi başladı! Dünya BM belgeledi: Rusya 77 sivili infaz etti Dünya İki önemli görüşme Dünya