Son dakika haberleri... İsrail'den Ramazan'da alçaklık: Gazze ve Lübnan'a hava saldırısı düzenledi! Müslümanlara zulüm

Son dakika haberleri... Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan'da! İsrail, alçak bir saldırı düzenledi. İsrail, Gazze ve Lübnan'a hava saldırısı düzenlerken Mescid-i Aksa'ya giden Müslümanlara da İsrail polisi coplarla saldırdı.

Abone ol

Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında İsrail'in zulmü devam ediyor. İsrail Hava Kuvvetleri, bir yandan Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Diğer yandan da Lübnan'a saldırdı.

İşte gece saatlerinden bu yana yaşananlar: 

İSRAİL'DEN "GÜÇLÜ EL" OPERASYONU: GAZZE'YE HAVA SALDIRISI
İsrail Hava Kuvvetleri'nin gece saatlerinde Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlattığı öğrenildi. Hava saldırısının misilleme bir saldırı mı yoksa kapsamlı bir operasyon mu olduğu ise henüz bilinmiyor. İsrail tarafının operasyona 'Güçlü el' ismini verdiği iddia edildi.

AFP'de yer alan bilgilere göre ise bölgeden çok sayıda patlama sesi geldiği ve saldırılarda Hamas'ın birkaç eğitim tesisinin vurulduğu öğrenildi. Saldırılara Hamas'ın hava savuma sitemlei ile karşılık verdiği öğrenildi. İsrail ve Hamas arasındaki 2021'deki benzer çatışmalar, 11 günlük bir savaşa yol açmıştı. 

İSRAİL LÜBNAN'A DA SALDIRDI
İsrail ordusu Lübnan'a Saldırı başlattığını duyurdu. Lübnan da yayın yapan bir televizyon kanalı ülkenin güneyindeki Tire şehrinde patlamalar olduğunu bildirdi.

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'DAKİ MÜSLÜMANLARA ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI
İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara orantısız güç kullanarak iki gündür üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmıştı. Öte yandan Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine 34 roket fırlatılmış 25’i hava savunma sistemi tarafından başarılı bir şekilde durdurulmuş, 5 roket İsrail topraklarına düşmüştü. İsrail tarafı roketlerden 4’ünün akıbetinin ise araştırıldığı aktarılmıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), akşam saatlerinde ise Lübnan’dan İsrail'in kuzeyindeki Metula kasabası yakınlarına çok sayıda havan mermisinin atıldığını duyurmuştu.

İsrail Başbakan'ı Binyamin Netanyahu ise Lübnan'dan gelen bu saldırıların adından güvenlik kabinesi acil olarak toplamıştı. Netanyahu'nun toplantı öncesi “Düşmanlarımıza karşılık vereceğiz ve her saldırının bedelini ödeyecekler" sözleri ise dikkat çekmişti. 

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA'YA GİDEN MÜSLÜMANLARA SALDIRDI
İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'ya giden gruba Hutta Kapısı'nda coplarla müdahale etti.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da ramazan ayının üçüncü cuma namazı öncesinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Eski Şehir bölgesinde Aksa'ya çıkan yollarda demir bariyerler kurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve görgü tanıklarının aktardıklarına göre, İsrail polisi, sabah namazına giderken slogan atan gruplara Mescid-i Aksa'nın Hutta kapısında copla müdahale etti.

İsrail polisinin gruba müdahalesinin ardından arbede yaşandığı görüldü.

İsrail ordusu akşam saatlerinde Gazze'ye saldırı başlattığını açıklamış, Gazze'den İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

NE OLMUŞTU?
İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusu, akşam saatlerinde de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç havan mermisi atıldığını açıklamıştı.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaşmıştı.

İsrail, roket saldırılarının, Hamas'ın Lübnan’da konuşlu unsurları tarafından düzenlendiğini duyurmuş ve Hamas’ı sorumlu tutmuştu.

İsrail ordusu, topraklarından İsrail'e roket atılmasında Lübnan hükümetinin de sorumluluğu bulunduğunu belirtmişti.

İsrail ordusu Gazze’ye saldırmaya başladı Dünya Alman gazetesi Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi Dünya İsveç hükümeti terörü korumaya devam ediyor Dünya Fransa'da tansiyon yükseldi Dünya