Son dakika! Dışişleri Bakanlığından İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki: Saldırıları derhal durdurun

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin, dün geceden itibaren Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek, Mescid-i Aksa'ya saldırmasını, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve Filistinli sivillerin gözaltına alınmasını lanetledi. Öte yandan Emine Erdoğan, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı baskına tepkilerini gösterdi.

Abone ol

Son dakika haberleri... Türkiye, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirmesini, Kıble Mescidi’ne sığınanlara müdahale etmesini ve çok sayıda Filistinli sivili gözaltına almasını lanetledi.

 Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya karşı saldırı ve provokasyonlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

LANETLİYORUZ
Açıklamada, "İsrail güvenlik güçlerinin, dün geceden itibaren Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi’ne sığınanlara müdahale etmesini ve çok sayıda Filistinli sivili gözaltına almasını lanetliyoruz." denildi.

"SALDIRILAR HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ"
Mübarek ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik bu saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, "Başta Gazze olmak üzere şimdiden bölgeye sirayet eden tırmanmadan büyük endişe duyuyoruz. İsrail hükümetinin, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açabilecek her türlü tahriki, eylemleri ve saldırıları derhal durdurması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN KINAMA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınadı.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa'ya İsrail'in silahlı saldırıda bulunmasını telin ediyorum. İsrail hükümeti haksız saldırılarına derhal son vermelidir. Mescid-i Aksa'nın statüsünü ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu hakikatini hiçbir saldırı değiştiremez."

DİYANET'TEN TEPKİ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Mescid-i Aksa baskınına tepki geldi.
“İsrail tarafından ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirilen baskını ve ibadet eden kardeşlerimizi hedef alan saldırıları lanetliyorum. Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini hiçe sayan, türlü zorbalıklarla Müslümanların canına kasteden bu zihniyete artık bir son verilmelidir. İbadet özgürlüğüne, mabedlerin kutsiyetine ve insan haklarına düşman olan İsrail’in tüm zorbalıklarının hesabının sorulması için İslam dünyasını ve uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye ve güçlü bir tavır ortaya koymaya davet ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini kınadı. İşte o paylaşım:

 EMİNE ERDOĞAN: ZALİMLERİN HESAP VERMESİNİ DİLİYORUM
“Kutsal ibadet yerimiz Mescid-i Aksa'ya yapılan alçakça saldırıyı lanetliyorum.

Ortak mirasımız #MescidiAksa'yı korumak için mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin sesi olmak, yanlarında olmak vicdan borcumuzdur.

Kardeşliğin, merhametin ve dayanışmanın bilhassa önem kazandığı mübarek #Ramazan ayında gerçekleştirilen bu haksız saldırı, kalbimizi paramparça etti.

Kadın, çocuk, yaşlı demeden masumlara yapılan zulmün bir an önce son bulmasını, zalimlerin hesap vermesini diliyorum.”

ÖMER ÇELİK- İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA SALDIRISI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Şiddetle kınıyor, lanetliyoruz

Trump'dan suçlamalar sonrası ilk açıklama Dünya İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi Dünya Eski başkan Donald Trump hakim karşısında Dünya İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakmak serbest! Yasak kaldırıldı Dünya