Son Dakika: ABD Başkanı Biden İsrail'e yeni destek paketi vereceklerini açıkladı!

Son dakika haberleri... ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de yaptığı basın toplantısında yeni destek paketi vereceklerini açıkladı. Biden yaptığı konuşmada, "Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de yaptığı basın toplantısında yeni destek paketi vereceklerini açıkladı. Biden yaptığı konuşmada, "Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

İşte Biden'ın yaptığı açıklamalardan derlenenler;

"İsrail Yahudiler için güvenli bir yer olmalı. Güvenin bize bunu sağlayacağız."

"ÖNCELİĞİMİZ REHİNELER"

ABD Başkanı Joe Biden, "Hamas saldırısının İsrailliler arasında derin yara açtığını biliyorum" dedi. Biden rehinelerin önceliğinin kritik olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Düşmancıl davranan gruplara şunları söylüyorum, yapmayın yapmayın yapmayın. Biz bunları 11 Eylül saldırıları olarak tanımladık. Yaşanılan korkunç şeyler İsrail'e dokunan şeyler sinir ve acı. Sizi tüketen bu sinir ABD'liler tarafından da anlaşılıyor, ben de anlıyorum. Adalet yerine getirilmeli."

ABD Başkanı Biden sözlerine, "İsrail yeniden Yahudi toplumu için güvenli yer olmalı. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz, size söz veriyorum. Bu hafta Kongre'den İsrail için eşsiz destek paketi isteyeceğim. Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz Diğer ülkeler ve düşman aktörler İsrail'e saldırıyı düşünmemeliler" ifadeleriyle devam etti.

Ünlü spiker Cansın Helvacı canlı yayında gözyaşlarına engel olamadı: Bugün dünyada gün aymadı Dünya "CUMHURİYET’İN 100. YILINI ŞEREFLE KUTLAYACAĞIZ" Gündem Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki Gündem Tarkan'ın paylaşımı tepki çekti Gündem