Son Dakika: ABD Ankara Büyükelçiliğinden Türkiye'ye F-16 satışı ile ilgili flaş açıklama: Kongrenin direneceğini düşünmüyoruz

Son Dakika: İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'den onay çıkmasının ardından ABD'den peş peşe açıklama geldi. Dün gece Dışişleri Bakanlığı, ABD kongresinin oynayacağı kilit role işaret etmişti. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de yaptığı son dakika açıklamasınla "İsveç'in NATO üyeliği sonrası Türkiye'ye F-16 satışı bildirimi Kongre'ye iletilecek. Kongrenin satışa direneceğini düşünmüyoruz" dedi.

Abone ol
  • İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından ABD'den peş peşe açıklama geldi.

ABD YÖNETİMİ: MEMNUNİYET DUYDUK

  • İlk olarak dün sabah saatlerinde ABD yönetimi, İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'de onaylanmasından memnuniyet duyduğunu ve Türkiye'ye F-16 satışının ABD'nin, Türkiye'nin ve NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olduğunu belirtti.

DIŞİŞLERİNDEN KRİTİK AÇIKLAMA

  • Akşam saatlerinde ise ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satış süreci hakkında "Türkiye'nin F-16 filosunu modernleştirmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz" denildi.
Antony Blinken / ABD Dışişleri Bakanı

BIDEN'DAN KONGREYE TÜRKİYE MEKTUBU

  • ABD Başkanı Biden'ın da Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 satışının onaylanmasını isteyen bir mektubu kongreye gönderdiği öğrenildi.
  • Reuters'ın aktardığına göre mektupta Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 satışının onaylanması istendi. ABD'den bu yönde henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

"KONGRENİN SATIŞA DİRENECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

  • Son Dakika: ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de bir son dakika açıklamasında bulunarak ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı ile ilgili, "İsveç'in NATO üyeliği sonrası Türkiye'ye F-16 satışı bildirimi Kongre'ye iletilecek. Kongrenin satışa direneceğini düşünmüyoruz" dedi.
Jeff Flake / ABD Ankara Büyükelçisi
Bill Gates insanlara çip taktı mkı? Dünya Biden ABD'nin her yerinde protesto ediliyor! Dünya ABD yeni bir savaş için Suriye'den çekilecek Dünya Rusya'dan ABD'ye Montrö tepkisi: Sözleşmeyi değiştiremeyeceksiniz Dünya