SİHA'lar terör destekçisi Lafarge'nin Suriye'deki tesisini vurdu! Söndürmeye çalışırken büyük şok yaşadılar

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 9 asker şehit oldu. Hain saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye ve Irak'ta terör hedeflerine operasyon gerçekleştirdi. Türkiye sınırlarında terör örgütü YPG/PKK’ya altyapı desteği veren Fransız Lafarge firmasının Suriye’deki tesisleri SİHA'larla yerle bir etti.

Abone ol
  • Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu. Hain saldırı sonrası TSK terör hedeflerine yönelik operasyon düzenledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan toplam 78 hedef imha edilmiştir. Toplam 77 terörist de etkisiz hâle getirilmiştir." dedi.

TERÖR DESTEKÇİSİ FRANSIZLARA BÜYÜK ŞOK

  • Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar, Suriye'nin Ayn El-Arab bölgesinde bulunan Fransız Lafarge şirketine ait tesisi vurdu. Lafarge, terör örgütü PKK'ya çimento, beton, alçı gibi malzemelerle destek vererek Türkiye sınırında terör mevzileri oluşturmakla suçlanmıştı.

  • Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda, Lafarge'a ait Suriye'deki tesisin büyük ölçüde kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Lafarge'ın terör örgütlerine sağladığı altyapı desteği nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu hedefi vurması, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve sınırlarındaki güvenliği sağlama çabalarını vurguluyor.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

  • Türkiye sınırı ile M4 otoyolu arasındaki alanda faaliyet gösteren Lafarge’ın vurulan tesisinin görüntüleri ortaya çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları esnasında Türk SİHA’sının, söndürme ekiplerine hiçbir zarar vermeden itfaiyenin hemen yanındaki diğer tesisi bombalaması da kameralara yansıdı. Hava operasyonunun başarıyla icra edildiği anlar saniye saniye görüntülendi.

FRANSIZ DESTEĞİYLE TERÖR TÜNELLERİ İNŞA ETTİLER

  • Suriye’de Fransız çimento şirketi Lafarge'ın yardımıyla PKK/YPG tarafından çok sayıda tünel inşa edilmişti. Son olarak Irak’ın kuzeyinde 9 şehit verdiğimiz terör saldırısında da askeri üsse sızma girişiminde bulunan teröristlerin bazı tünelleri kullanarak bölgeye intikal ettiği belirtilmişti.

  • Terör örgütü PKK’nın, Fransa’nın desteğiyle kazılan tünellerin uzunluğu 650 kilometreyi bulduğu ifade edilmişti.
  • Fransız çimento fabrikası Lafarge, terör örgütü DEAŞ’a yardım etme suçunu kabul etmişti. ABD’de yürütülen bir davada Lafarge, toplamda 777 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı. DEAŞ’ın öldürdüğü kişilerin aileleri, Fransız Lafarge firmasına ayrıca dava açmıştı.
Nikah masasında eski sevgili şoku! Evlilik 2 kişiden ibaret değil, 3 kişiliktir Dünya NASA açıkladı: İşte Türkiye'nin ilk astronotunun programı Gündem DSÖ'deb "Gazze" mesajı: Bugün bir trajedinin 100. günü Dünya Bir ülke felaketi yaşıyor! Yanardağ patladı, yer yarıldı, bir işçi içine düştü Dünya