Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı

Doğu Avrupa'da Ukrayna ile savaşan Rusya, bilimde de geri kalmamaya çalışıyor. Rus Savunma Bakanlığı adına uzaya askeri uydu taşıyan orta sınıf Soyuz-2.1b taşıyıcı roketinin gökyüzüne fırlatıldı.

Abone ol
  • Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Arkhangelsk bölgesinde bulunan Plesetsk Uzay Üssü'nden "Soyuz-2.1b" roketi başarıyla fırlatıldı.

  • Bakanlık, uzay kuvvetleri ekibinin fırlatmayı başarıyla gerçekleştirdiğini ve Rus Savunma Bakanlığı adına uzaya askeri uydu taşıyan orta sınıf Soyuz-2.1b taşıyıcı roketinin gökyüzüne fırlatıldığını belirtti.

  • Soyuz-2.1b, Sovyet dönemi öncüsünün geliştirilmiş ve ileri bir versiyonu olup, düşük Dünya yörüngesine yük taşıma kapasitesine sahip üç aşamalı bir fırlatma aracı olarak tasarlandı.

  • Bakanlık, bu fırlatmanın yılın başında duyurulan 2023 için planlanmış uzay görevlerinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Gazze'deki sağlık merkezlerine 493 saldırı doğrulandı Dünya Stalin'in yeğeni öldü Dünya Katil İsrail'in "Rum" planı ortaya çıktı! Dünya Gazze'de insanlık ölüyor! Dünya