Rusya'nın sızdırdığı Alman generallerin gizli görüşmesi Türkçeye çevrildi

Gazeteci Bedrettin Bölükbaşı, Rusya istihbaratının sızdırdığı Alman Generallerin gizli görüşmesini Türkçeye çevirdi.

Abone ol

Rusya, Alman Hava Kuvvetleri subaylarının Ukrayna Savaşı ile ilgili görüşmesinin ses kaydını yayınladı.

Berlin'de, casuslukla mücadele biriminin Federal Ordu'nun üst düzey subayları arasında, Taurus seyir füzelerinin Ukrayna'da konuşlandırılmasına ilişkin görüşmenin Rusya tarafından dinlendiği ve kaydedildiği ile ilgili iddiaları araştırdığı bildirildi. 

"ÇOK CİDDİ BİR KONU"

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre Scholz, Vatikan'da yaptığı açıklamada, ses kayıtlarının yayınlanmasını "çok ciddi bir konu" olarak nitelendirdi.

ALMAN SAVUNMA BAKANLIĞI KAYDI DOĞRULADI

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya Savunma Bakanlığı'nın, Alman subaylar arasındaki konuşmanın kaydına ilişkin ilk analizinin sonuçların yazdı.

Buna göre Alman ordusu, söz konusu kaydın montaj olmadığını belirtti.

Bir Alman Bakanlık Sözcüsü, Askeri Karşı İstihbarat Servisi'nin (MAD) konuyla alakalı soruşturma başlattığını, Hava Kuvvetleri içindeki dahili konuşmaların dinlenip dinlenmediğini araştırdığını söyledi.

SES KAYDI TÜRKÇEYE ÇEVRİLDİ

Gazeteci Bedrettin Bölükbaşı, Rusların ele geçirdiği Alman Hava Kuvvetleri görüşmesinin en önemli kısımlarını Türkçeye çevirdi.

Biden Meloni'yi öptü Dünya Mısır'dan ateşkes açıklaması Dünya ABD'den Gazze'ye havadan insani yardım Dünya ABD KAAN'ı konuşuyor! "Ankara'nın yeni Titan'ı" Dünya