Rusya'nın Kabardino bölgesindeki bir camiye giren şahıs, 15 cilt Kur'an-ı Kerim'i yaktı

Rusya'nın Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde bulunan Chegem Dutsi köyünde gizlice camiye giren bir şahıs, 15 cilt Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi. Mecside kurulan kameralar sayesinde yakalanan şahsın gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenilirken, 32 yaşındaki kişinin kanında yasaklı maddelerin ve alkolün bulunduğu belirtildi. Çirkin eylemi gerçekleştiren kişinin kendisini "içten gelen bir emir ile yaptığını" söyleyerek savunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Rusya'nın Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde bulunan Chegem Dutsi köyünde yaşayan 32 yaşındaki bir kişi köyde bulunan bir camiye gizlice girerek bir şişeden döktüğü sıvılar ile cami içerisinde bulunan 15 cilt Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

Kur'an-ı Kerim'leri ateşe veren şahıs

TUTUKLANDI

Mescitte bulunan güvenlik kameralarına yakalanan şahıs, kısa süre içerisinde polis memurları tarafından gözaltına alınarak tutuklandı. 

Yakılan Kur'an-ı Kerimler

"DİNİ BİR YANI YOK"

Rus basınında yer alan bilgilere göre Chegemsky bölge başkanı Yuri Borisov tarafından yapılan açıklamalarda olayın 'dini bir geçmişinin bulunmadığına dair' güvence verildi.

Rusya'nın Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde bulunan Chegem Dutsi köyündeki cami

"İÇTEN BİR SESİN EMRİ İLE"

Gözaltına alınan şahsa yapılan tıbbi muayene ise şahsın yasaklı maddeler ve alkol kullandığı öğrenilirken, şüphelinin 'kendisine "içten bir ses" tarafından emredilen bir eylem doğrultusunda camideki Kur'an-ı Kerimleri yaktığını ifade ettiği öğrenildi.

UAEA, Zaporijya Nükleer Santrali'nde patlayıcı maddeye rastlanmadığını duyurdu Dünya Bakan Fidan'dan Kudüs mesajı: Barış için tek formül Dünya Balinanın karnından bakın ne çıktı! Tam 500 bin euro değerinde Dünya ABD'de yeni vatandaşlık düzeni Dünya