Rusya'dan İsrail'e ateşkes çağrısı! Peskov böyle seslendi: ABD merkezli dünya sona eriyor

ABD'nin desteğiyle Gazze'de soykırım yapan İsrail, insani aranın uzatılmasına karşı çıktı ve sivilleri bombalamaya başladı. Katliam için yeniden harekete geçen İsrail'e tepki gösteren ülkelerden biri de Rusya oldu. Kremlin'den yapılan açıklamada, "İnsani aranın uzatılmasına yönelik haberleri görmeyi tercih ederdik" denildi.

Abone ol
  • Netanyahu'nun emriyle insan haklarını çiğneyerek savaş suçu işleyen İsrail ordusu, Gazze'yi bombalamaya başladı.
  • Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail'in saldırıları sonrasında bölgede yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.
"İnsani aranın uzatılmasına yönelik haberleri görmeyi tercih ederdik."

Gazze'deki insani felaketin boyutunu gözler önüne seren Peskov, "Şu anda Gazze’de yaşanan insani felaketin boyutu ve rehinelerin serbest bırakılması sürecinin tamamlanmamış olması dikkate alındığında, bunun daha uygun olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'Yİ DE HEDEF TAHTASINA KOYDU

  • ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin, Washington’ın, Rusya’nın petrol ve gaz gelirlerini 10 yılın sonunda yarıya indirilmesini sağlamak için her şeyi yapacağına ilişkin bir gazeteye açıklamasını değerlendiren Peskov, böyle bir açıklama yapılmadan da ABD’nin Rusya karşıtı yaptırımlara uzun süre devam edeceğini bildiklerini kaydetti.
  • Washington’ın Rusya’ya baskısı devam ederken tüm uluslararası ticaret ve ekonomik ilişkiler sistemine de baskı uygulayacağını dile getiren Peskov, buna göre tedbirlerini aldıklarını belirtti.

  • Peskov, "Amerika merkezli dünya sona eriyor ve uluslararası ekonomik ilişkiler de dahil olmak üzere bir çeşitlilik dönemi başlıyor. ABD en büyük ekonomi ama tek ekonomi değil ve dünya ekonomisi ABD ekonomisiyle sınırlı değil. ABD’nin hemen ardında Çin ekonomisi var." diye konuştu.

  • Rusya’nın 1 Ocak’tan itibaren Brezilya’nın da ortaklığa katılması dahil olmak üzere, OPEC+ formatında çalışmaya devam etmek istediğini bildiren Peskov, organizasyonun "enerji piyasalarının istikrara kavuşturulmasına, sürdürülmesine, ana enerji kaynakları fiyatlarının dengeli bir seviyede tutulması için koşulların yaratılmasına" katkıda bulunduğunu söyledi.

İsrail askeri tuvaletini yaptığı poşeti sokağa attı Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai'de temaslara başladı Gündem İsrail gelince İran heyeti zirveyi terk etti Dünya İsrail Han Yunus'u savaş bölgesi ilan etti! Dünya