Rusya’da ‘cinsiyet değiştirme ameliyatları’ resmi olarak yasaklandı! Daha önce ameliyat olarak evlenenlerin ise evlilikleri iptal edildi

Rusya'da Parlamentonun alt kanadı Duma'da bugün yapılan oylamada kabul edilen yasa tasarısı, sağlık çalışanlarının, transeksüel bireylere hormon tedavisi dahil "bir kişinin cinsiyetini değiştirmek için planlanmış tıbbi müdahalede bulunmasını" yasakladı.

Abone ol

Rusya’da ‘cinsiyet değiştirme ameliyatları’ resmi olarak yasaklandı ve daha önce ameliyat olarak evlenenlerin de evlilikleri iptal edildi.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, doktorların transseksüel bireylere cinsiyet değiştirme ameliyatı yapmayı yasaklayan yasa tasarısını kabul etti. 

TÜM TIBBİ MÜDAHALELERİ YASAKLIYOR

Tasarı, cinsiyet değiştirme ameliyatı dahil trans bireylere yönelik neredeyse tüm tıbbi müdahaleleri yasaklıyor. 

Cuma günü üçüncü ve son okuması yapılan tasarı, küçük çocuklarda doğuştan gelen fizyolojik anomalilerin tedavisiyle ilgili durumlar hariç doktorların cinsiyet değiştirme operasyonlarını tamamen rafa kaldırıyor. 

PUTİN TARAFINDAN İMZALANMASI GEREKİYOR

Ayrıca nüfus müdürlüklerinin cinsiyet değişikliğine ilişkin tıbbi sertifikalara dayanarak resmi belgelerde değişiklik yapmasını da kısıtlıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi için Federasyon Konseyi'nin onaylanması ve Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor.

Üçüncü düzenlemeye, cinsiyet değişikliği geçiren bireylerin evlat edinen ebeveyn veya vasi olmalarının engellenmesi de ilave edildi. 

EVLİLİK İPTAL EDİLECEK

Keza eşlerden birinin veya her ikisinin cinsiyet değişikliği geçirmiş olması veya medeni durum kayıtlarını güncellemesi halinde evliliğin iptal edilmesi de yeni düzenlemede yer alıyor. 

Bugün kabul edilen tasarı kapsamında sağlık çalışanlarının, hastalara hormon tedavisi dahil "bir kişinin cinsiyetini değiştirmek için planlanmış tıbbi müdahalede bulunmasını" net olarak engelliyor. 

Devlet Duması olarak bilinen alt meclis, yasa tasarısına "oybirliği" ile evet oyu verdi.

Duma Başkanı Vyacheslav Volodin, Parlamento'da yaptığı konuşmada, Rusya'nın "geleneksel aile değerlerini kurtarması" gerektiğini söyledi.

"YASAYI KABUL ETMEZSEK GELECEĞİMİZ YOK"

Volodin konuşmasında, "ABD'de ve Avrupa'da olup bitenlere karşı çıkan ve aileleri ve geleneksel değerleri korumak için her şeyi yapan tek Avrupa ülkesiyiz. Eğer bu yasayı kabul etmezsek ve cinsiyet değişikliğini yasaklamazsak, geleceğimizin olmayacağını anlamamız gerekiyor." ifadesini kullandı. 

Rus milletvekilleri tasarıyı Rusya'yı "Batı'nın aile karşıtı ideolojisinden" korumak olarak tanımlarken, bazı milletvekilleri ise cinsiyet değişimini "satanizm" olarak nitelendiriyor.

Şimdi de Tevrat'ı yakacaklar! Dünya İngilizler kendi dişini kendi çekiyor! Dünya Kafası neredeyse kopmuştu! Resmen mucize Dünya Facianın arka planı ortaya çıktı! Dünya