Rusya, Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesinin ardından ateşkes haberi geldi. Kremlin, Putin'in 6-7 Ocak tarihleri arasında 36 saatlik ateşkes talimatı verdiğini duyurdu. Ukrayna ise Rusya'nın 36 saatlik geçici ateşkes teklifini kabul etmediklerini bildirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmesinin ardından Putin'in 6-7 Ocak tarihleri arasında 36 saatlik ateşkes talimatı verdiği bilgisi paylaşıldı.

NOEL ATEŞKESİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki özel harekat bölgesindeki tüm cephe hattında Ortodoks Noel Arifesi kapsamında 36 saatlik bir ateşkes emri verdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin, "Aziz Patrik Kirill'in çağrısını dikkate alarak Rusya Federasyonu Savunma Bakanı'na 6 Ocak 2023 saat 12:00'den 7 Ocak 2023 saat 23:59'a kadar Ukrayna'da tarafların kesişme hattının tamamı boyunca ateşkes rejimi uygulama talimatı veriyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri, "Çatışma bölgelerinde çok sayıda Ortodoks inancına sahip vatandaşın yaşadığını göz önüne alarak Ukrayna tarafını ateşkes ilan etmeye ve vatandaşlara Noel arifesinde ve Noel gününde ayinlere katılma fırsatı vermeye çağırıyoruz" dedi.

PATRİK'TEN ÇAĞRI
Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Ortodoks inananların Noel bayramı öncesinde 6 Ocak 12:00'den 7 Ocak 23:59'a kadar ateşkes ilan edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

UKRAYNA'DAN OLUMSUZ YANIT
Ukrayna ise Rusya'nın 36 saatlik geçici ateşkes teklifini kabul etmediklerini bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rusya'ya çağrıda bulundu.

Podolyak, "İlk olarak, Ukrayna Rusya'nın yaptığı gibi yabancı topraklara saldırmıyor ve sivilleri hedef almıyor. Ukrayna sadece kendi topraklarında bulunan işgalci ordu mensuplarını yok ediyor. İkinci olarak, Rusya işgal ettiği bölgelerden çekilmelidir işte ancak o zaman 'geçici ateşkes' yapılacaktır. İkiyüzlülüğünüzü kendinize saklayın" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile görüştü Dünya 18 binden fazla çalışan işten çıkartılıyor Dünya Uçakta 5 saat hayat mücadelesi verdi Dünya Bizdeki seçim takvimi Atina'yı endişelendiriyor Dünya