Lavrov'un açıklamasıyla Azerbaycan ve Ermenistan: Barışa doğru ilerleme için umuda yolculuk

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile gerçekleştirdiği üçlü görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın nihai bir anlaşmaya yakın olduğunu belirtti.

Abone ol

Moskova'daki Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen toplantıda Lavrov, Bayramov ve Mirzoyan ile ikili görüşmelerin ardından üçlü olarak bir araya geldi.

Moskova'daki Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması müzakereleri hakkında bilgi verdi. İlk olarak Bayramov ve Mirzoyan ile ikili görüşmeler yaptığını ifade eden Lavrov, ardından üçlü bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu toplantıda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında varılan anlaşmaların uygulanmasının değerlendirildiğini açıkladı.

ÜÇLÜ ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU
Lavrov, anlaşmaların Karabağ'da güvenlik ve istikrarın sağlanması ile ilgili olduğunu ve ulaşım ve ekonomik ilişkileri de etkilediğini vurguladı. Bu çerçevede, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin başkanlık ettiği üçlü bir çalışma grubunun oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, insani sorunların çözümünü içeren anlaşmaların öncelikleri arasında sınırın belirlenmesi ve çizilmesi olduğunu ifade etti.

SINIRLANDIRMA SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ ÖNCELİKLİ
Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın barış anlaşması üzerinde çalışmaya başladığını ve bugün görüşülen maddelerde her iki tarafın da ortak bir bakış açısına yaklaştığını belirtti. Ancak, sınırlandırma sorunlarının çözülmeden, ulaşım ve iletişim bağlantılarının açılmadan barış anlaşmasının ilerlemesinin zor olduğunu vurguladı.

"NİHAİ BİR ANLAŞMA YAKIN"
Önümüzdeki günlerde Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderliğindeki üçlü çalışma gruplarının ulaşım ve iletişim yollarının açılması konularında yeni bir toplantı yapacağını açıklayan Lavrov, sonunda olumlu bir sonuç alınacağı umudunu dile getirdi. Azerbaycan ve Ermenistan'ın nihai bir anlaşmaya yakın olduğunu belirtti.

Nijerya'daki saldırıda ölü sayısı 125'e yükseldi Dünya Pontus alçaklığına tepki: "Beyhude bir çaba" Gündem Haftalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldıran The Economist sessizliğe büründü! Gündem Yunan basını Türkiye'yi yakın takibe devam ediyor Dünya