Rusya Dışişileri Bakanı Lavrov: ABD ve İngiltere kırmızı çizgiyi aşıyor!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Afrika Dışişleri Bakanı ile bir araya geldikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ABD'nin, ülkeleri Rusya ile iş birliği yapmaması konusunda tehdit etmekle kırmızı çizgiyi aştığını vurguladı. Lavrov, yaptığı açıklamalara ek olarak Moskova'nın Çin ve Güney Afrika ile sürdürdüğü askeri iş birliklerine de değindi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, diğer ülkeleri Rusya ile çalışmaması için tehdit eden ABD'nin tüm sınırları aştığını belirtti.

Güney Afrika Dışişleri Bakanı ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere ABD ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"ABD VE İNGİLİZLER KIRMIZI ÇİZGİYİ GEÇİYOR"
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, açıklamasında “ABD'nin Afrika ülkelerine ve sadece onlara değil, aynı zamanda Asya, Latin Amerika ülkelerine de uyguladığı baskı söz konusu, onlar sürekli olarak Rusya ile iş birliği yapanların pişman olacağını açıkça belirtiyorlar, bin yıllık yüce medeniyetler teşkil eden büyük devletleri tehdit ediyorlar. Tehdit eden ve baskı uygulayan ABD ve aynı zamanda İngilizler, tüm kırmızı çizgileri aşıyor” ifadelerini kullandı.

Lavrov, açıklamasında tarihin tamamından 24 Şubat'ı ve ondan sonra meydana gelen her şeyi kopararak Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel askeri operasyonu gerçekleştirmek için ortaya koyduğu argümanlara yanıt vermeyi reddettiğini belirtti.

Lavrov sözlerini "Bu krizin Batı'nın doğrudan müsamaha göstermesi ile bir çıban gibi nasıl olgunlaştığını hiç kimse hatırlamıyor. Tarih iptal edildi" ifadeleri ile devam ettirdi.

"TATBİKAT UYGULAMASI YENİ BİR ŞEY DEĞİL"
Rus Dışişleri Bakanı, Moskova'nın Çin ve Güney Afrika ile askeri iş birliğini de geliştirdiğine dikkat çekerek, "Güney Afrika Savunma Bakanı, savunma bakanlığımızın geçtiğimiz ağustos ayında Rusya'da düzenlediği Army 2022 askeri-teknik formunun da yer aldığı bir etkinliğe katıldı. Üçlü tatbikatlar uygulaması da yeni bir şey değil. Çin ve Hindistan'ın da katılımıyla deniz tatbikatlarımız oldu" vurgusunu yaptı.

Daha önce Güney Afrika, Rusya ve Çin'in 17-27 Şubat'ta ikinci ortak deniz tatbikatını Afrika'nın güneyindeki sularda düzenlemeyi planladıkları aktarılmıştı. Bu türden ilk tatbikat ise Kasım 2019'da güney Afrika sularında yapılmıştı.

Bayraktar TB2'ye bir talip daha var Gündem İsveç'ten sonra bir skandal da Hollanda'dan Dünya Rusya - Ukrayna savaşında yeni gelişme Dünya Dünya basını Kur'an'ın yakılmasını nasıl gördü? Dünya