Putin: Nükleer risk artıyor ama deli değiliz

Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den flaş bir açıklama geldi. Savaşın bir süre daha devam edeceğini söyleyen Putin, "Nükleer risk artıyor ama deli değiliz" dedi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı ve nükleer savaş tehdidiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Sivil Toplum ve İnsan Haklarını Geliştirme Konseyi Toplantısı'nda konuşan Putin, nükleer savaş tehdidinin büyüdüğünü ancak buna rağmen şimdilik nükleer yoluna başvurmayacağını belirtti.

"BİZ DELİRMEDİK"
Yalnızca bir saldırıya yanıt olarak kitle imha silahlarını kullanacağı mesajını veren Putin "Böyle bir tehdit büyüyor, bunu saklamak yanlış olur. Biz delirmedik, nükleer silahların ne olduğunun farkındayız. Bu silahı jilet gibi savurarak dünyayı dolaşacak değiliz" dedi.

NÜKLEER SAVAŞ OLASILIĞI
Öte yandan Putin, savaş başladığından bu yana Rusya'nın dünyadaki en modern ve gelişmiş nükleer silahlara sahip olduğunu vurguluyor. Bu da nükleer stratejisini merak konusu haline getiriyor.

Rusya'nın nükleer silah kullanma kapasitesi, savaş başladığından bu yana araştırılıyor.

Ancak Rusya'nın "hiçbir koşulda" önce silahları kullanmayacağını ve nükleer cephaneliğiyle kimseyi tehdit etmeyeceğini iddia etti.

SAVAŞ NE ZAMAN BİTER?
Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan savaşın ne zaman biteceği konusu üzerinde çok durmayan Putin "Şimdilik ikinci bir asker çağırma olmayacak" dedi. Öte yandan birkaç gün önce televizyonda yayınlanan bir toplantıda yandaşlarına savaşın bir süre daha devam edebileceğini söylemişti.

ABD Dışişleri NATO vurgusu ile anlattı Dünya Türkiye kurtardı Dünya