Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılını kutladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Rusya Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği yeni yıl mesajında Rusya ve Türkiye'nin beraber hareket ederek Avrasya'da istikrarı ve güvenliği güçlendireceğine duyduğu inancı vurguladı.

Abone ol

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rusya Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mesajda Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin zorlu bir yıla rağmen dinamik şekilde geliştiğini vurguladı.

BU İKİ DEVLET İSTİKRAR VE GÜVENLİĞİ GÜÇLENDİRİR
Akkuyu nükleer Güç Santrali ve Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezi başta olmak üzere enerji alanındaki büyük projelerin de devam ettiğine dikkat çeken Putin, ülkelerin birlikte hareket ederek Avrasya kıtasında istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi adına Rus-Türk işbirliği yelpazesinin daha da geliştirilebileceği umudunu paylaştı.

BAŞKAN'IN KENDİ SÖZLERİYLE
Putin, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşası ve Türkiye’de bölgesel bir gaz aktarım merkezi kurulması gibi bölgenin enerji güvenliğini uzun vadeli olarak koruyacak büyük ortak projelerimiz başarılı bir biçimde gerçekleştiriliyorlar. Rusya ve Türkiye’nin beraber hareket ederek ikili işbirliğini halklarının menfaatleri doğrultusunda ve Avrasya’da istikrarı ve güvenliği güçlendirmek için geliştirmeyi başaracaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

DİĞER BAŞKANLARIN DA YENİ YILINI KUTLADI
Kremlin, Putin'in, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerin liderlerinin yanı sıra Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi gibi isimlerin de yeni yıllarını kutladığını bildirdi.

Belarus duyurdu: S-300 füze parçaları... Dünya Yarasanın ısırdığı çocuk öldü Dünya Netanyahu, 6. kez başbakanlık koltuğuna oturdu Dünya Yunanistan gazı alıp gelmiş Dünya