Rostov nerede, Rusya'nın neresinde? Wagner grubu Rostov'da mı?

Rusya'da paralı asker grubu Wagner ile hükümet arasındaki gerginlik dünya gündemine oturdu. Savunma Bakanlığı'nın Rostov bölgesine silahlı birlikleri göndermesi ise Rostov nerede, Wagner grubu Rostov'da mı sorularını akıllara getirdi.

Abone ol

Rus Wagner Grubu, Rusya ordusuna karşı savaş ilan ettiğini açıkladı. Bunun üzerine Rostov'a silahlı birliklerin yönlendirildiği, zırhlı araçların kent merkezinde görüntülendi. Son dakika haberi izleyenler Rostov nerede, Rusya'nın neresinde, Wagner grubu Rostov'da mı sorgulanmaya başladı.

ROSTOV NEREDE, RUSYA'NIN NERESİNDE?

Rostov, Rusya'daki en eski ve turistik şehirlerden biridir. Yaroslavl Oblastı'da Nero Gölü'nün kıyısında bulunur. 2010 nüfus sayımına göre nüfusu 31.791'dir.

Kentin adı Rostov olmasına rağmen Ruslar tarafından Büyük Rostov anlamına gelen Rostov Veliky'nin kullanımı daha yaygındır. Bu isim onu Don Nehri kıyısında bulunan ve Rostov Oblastı'nın merkezi Rostov-na-Donu'dan ayırmak ve ondan daha geniş olduğunu ifade etmek için kullanılmıştır. Rostov'da bir demiryolu istasyonu vardır ve adı Rostov Yaroslavski'dir.

Rus televizyonları hacklendi! Gündem Wagner grubu ayaklandı Gündem Aliyev: Yeni İHA'lar ve füzeler alacağız Dünya Rusya'ya yaptırımlar: Cevabı gecikmedi Dünya