Putin, Ukrayna Savaşındaki taraflarla müzakereye hazır olduğunu söylüyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Savaşındaki tüm taraflarla müzakereye hazır olduğunu dile getirdi. Müzakere masasına oturulmamasında Batı tarafını suçlayan Putin, görüşme taleplerinin olumsuz yanıtlandığını açıkladı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Savaşındaki bütün taraflarla müzakere etmeye hazır olduğunu ancak Kiev yönetiminin ve Batının görüşmeleri reddettiğini savundu.

Putin devlet televizyonu Rossiya 1’deki konuşmasında, “Kabul edilebilir çözümlerle ilgili olarak herkesle müzakere etmeye hazırız ama bu onlara bağlı, müzakereyi reddedenler bizler değiliz” dedi.

CIA Direktörü William Burns geçtiğimiz günlerde, CIA’in değerlendirmesinin Rusya’nın savaşı sonra erdirmek için müzakere konusunda henüz ciddi olmadığını söylemişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin Danışmanı Mihaylo Podolyak ise Twitter hesabında “Rusya tek başına Ukrayna’ya saldırdı ve vatandaşlarını öldürüyor. Rusya müzakere istemiyor, sorumluluktan kaçınmaya çalışıyor” demişti.

BATI RUSYA'YI BÖLMEK İSTİYOR, BİZ ULUSAL ÇIKARLARIMIZI KORUYORUZ
Putin, ABD önderliğindeki batının Rusya’yı bölmek istediğini savundu.

Putin, “Doğru yönde hareket ettiğimize inanıyorum. Ulusal çıkarlarımızı, vatandaşlarımızın, halkımızın haklarını savunuyoruz. Vatandaşlarımızı korumaktan başka seçeneğimiz yok” dedi.

Putin, Batı’yla jeopolitik çatışmanın tehlikeli bir noktaya gelip gelmediği sorulduğundaysa “O kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi.

"Terörü besleyen terörle yüz yüze geldi" Gündem Hamaney'e bir tokat daha! Açlık grevine başladı Dünya "Yabancılara karşı patolojik bir nefreti var" Dünya "Sessiz kalmaya devam mı Fransa!" Gündem