Paşinyan: Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2023 yılının değerlendirmesinde bulundu. Paşinyan, ülkesinin Azerbaycan ile içinde bulunduğu savaş hakkında, "Müzakereler bu yollardan biridir. Ayrıca, Ermenistan'da hüküm giymiş Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik ve bu konuya insani bir nitelik kazandırdık" dedi.

Abone ol
  • Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2023 yılının değerlendirmesinde bulundu.
  • Paşinyan, vatandaşların esirlerle ilgili sorusuna, "Esirler sorunu dikkatimizin merkezinde yer almaktadır. Tamamen insani olan bu konunun siyasi amaçlar için kullanılmasından üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim" dedi.
  • Esirlerin takas edilmesine hazır olduğunu belirten Nikol Paşinyan, "Müzakereler bu yollardan biridir. Ayrıca, Ermenistan'da hüküm giymiş Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik ve bu konuya insani bir nitelik kazandırdık" ifadelerini kullandı.
  • Azerbaycan'ın, Dağlık Karabağ'daki topraklarını geri almasından sonra burada yaşayan nüfusun Ermenistan topraklarına göçüyle ilgili konuşan Paşinyan, "Bu insanları topraklarımıza kabul ediyoruz. Eğer Dağlık Karabağ'a geri dönüş mümkün görünmüyorsa onların Ermenistan'da kalmaları ve ülkemizden göç etmemeleri için her şeyi yapacağız" sözlerini sarf etti.
"Direnişçiler olmasa özgürlüğü göremezdik" Dünya Biden, esir takası hakkında konuştu Dünya İrlanda'da 34 kişi gözaltına alındı Dünya AB'den İsrail'e 'temel haklara saygı' çağrısı! Dünya